Hlavní obsah

Aerolinky omylem poslaly psa do Saúdské Arábie. Má z toho trauma, tvrdí majitelé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost British Airways se dopustila chyby, když omylem poslala jednoho psího pasažéra špatným směrem. Namísto toho, aby zvíře putovalo ve stejném letadle se svými páníčky, skončilo o více než 11 tisíc kilometrů dál v Saúdské Arábii. Podle majitelů z toho fenka Bluebell vyvázla s traumatem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K chybě došlo začátkem prosince, když James a Madison Millerovi cestovali z Londýna do Nashvillu v americkém státu Tennessee. Když však doletěli do cíle, čekalo na ně místo jejich labradora štěně cockapoo, křížence kokršpaněla a pudla.

„Když jsem vešla do kanceláře, všichni tam zbledli. Lidi z British Airways se snažili zjistit, co se stalo, a když mi řekli, že náš pes skončil v Saúdské Arábii, nemohla jsem tomu uvěřit,“ cituje server Independent Madison Millerovou.

Pětiletou fenku Bluebell nakonec skutečně objevili v Rijádu a podle serveru Mirror ji společnost odeslala zpět do Londýna a z něj do Nashvillu. Pes tak strávil v nákladovém prostoru dlouhých 60 hodin. Podle manželů se British Airways zdráhaly dopravit fenku rovnou do USA, kvůli čemuž cestovala na třech dálkových letech.

Bojí se být sama

Pár nyní po dopravci požaduje, aby uhradil náklady na léčbu psa, který je údajně po zážitku silně traumatizovaný a nevydrží sám doma. „Při cestě do Ameriky jsme s Bluebell neudělali žádnou chybu, takže nám to celé připadá jako noční můra. Když jsme ji poprvé po tomhle zážitku zkoušeli nechat doma samotnou, během deseti minut se vytrhla z boudy,“ popsala Millerová s tím, že podruhé se prokousala skrz dřevěné dveře a kňučela.

Handlingová společnost IAG Cargo, která pro British Airways náležitosti ohledně přepravy zvířat obstarává, se za nepříjemnost omluvila. Mluvčí firmy uvedl, že fenka byla po zjištění chyby ihned poslána ke svým majitelům, přičemž v Londýně ji prohlédli odborníci a dali jí chvíli, aby se po dlouhé cestě protáhla.

„Zodpovědnost za péči o mazlíčky bereme velmi vážně a zůstáváme v pravidelném kontaktu s majiteli,“ uvedla společnost IAG Cargo.

Muže měli údajně vyhodit z letadla za to, že řekl slovo penis

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám