Hlavní obsah

Za sedm měsíců 26 zemí. Američanka zdravila slunce v Maroku i Grónsku

Novinky, mšv

Na neobvyklou cestu kolem světa se vydala Američanka Amy Maloonová. Instruktorka jógy a akupunkturistka se při svém putování natáčela v nejrůznějších zemích, jak cvičí jógu, a záběry poté zkompletovala do jednoho videa. Svůj pozdrav slunci předvedla na nejrozmanitějších místech celé planety, například v Maroku, Skotsku, Srí Lance či Grónsku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena cestuje po světě a všude cvičí jóguVideo: Caters News, AP

 
Článek

Cestu kolem světa jednatřicetiletá Američanka nepodnikla na vlastní pěst, ale jako akupunkturistka na zaoceánském parníku. Během sedmi měsíců navštívila přes 26 zemí a příští rok prý plánuje podobnou výpravu.

Foto: Profimedia.cz

Maloonová navštívila 26 zemí, jednou z nich bylo i Norsko.

„Získala jsem čerstvě licenci na provádění akupunktury a mohla jsem si své zkušenosti vylepšit na výletní lodi. Video, které jsem nazvala Jóga kolem světa, bylo inspirováno mými venkovními lekcemi, které jsem před tím vedla,“ řekla.

Příští cesta bude pro ty, kteří chtějí vypadnout ze stereotypu
Amy Maloonová, instruktorka jógy

Cílem nasbíraného materiálu je podle Maloonové nalákat lidi, aby vyšli cvičit ven a mohli se lépe propojit se zemí. Sama Američanka začala s jógou už jako teenager, kdy navštívila indický Rishikesh, který je považován za kolébku tohoto cvičení. Když se poté vrátila do rodného San Francisca, začala jógu vyučovat.

Foto: Profimedia.cz

Do jógy se Američanka zamilovala po návštěvě Indie.

Při další plánované cestě by Maloonová ráda vyrazila už s celou skupinou. „Navštívíme nějaká scénická a spirituální místa skvělá pro meditaci i cvičení jógy. Zúčastnit se budou moci všichni, kteří chtějí na chvíli vypadnout z kolovrátku moderního života a práce od devíti do pěti,“ tvrdí.

Meditací a jógou se lidé mohou podle Maloonové opět propojit s přírodou a uvědomovat si a vychutnávat přítomnost. „Většina lidí trpí stresem, jsou přepracovaní, křehcí a stále unavení. Myslím, že cvičení v přírodě je přesně tím způsobem, jak podobným věcem předejít. A obzvlášť na takových dechberoucích místech, jaká jsem během cesty navštívila,” uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám