Hlavní obsah

Z běžné londýnské hospůdky se stal návštěvnický hit. Může za to americká superstar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnská hospůdka The Black Dog se v posledních dvou týdnech těší nevídané oblibě. Nemohou za to primárně piva na výčepu, pochutiny ani příjemná obsluha, ale americká zpěvačka Taylor Swift. Ta totiž podnik stejného jména zmiňuje v jedné ze svých nových písní. A vzhledem k masivní fanouškovské základně, která za hudebnicí stojí, se teď v putyce dveře netrhnou.

Foto: Profimedia.cz

Londýnská hospůdka se proslavila díky jediné písni (ilustrační foto).

Článek

Píseň nazvaná The Black Dog vyšla na nejnovější desce americké zpěvačky nazvané The Tortured Poets Department 19. dubna. Je věnována bývalé lásce a zpívá se v ní: „Až donedávna jsem byla někým, s kým jsi sdílel svá tajemství. A také polohu, zapomněl jsi ji vypnout. A tak se dívám, jak vcházíš do baru, co se jmenuje The Black Dog…“

Fanoušci ihned začali pátrat, jestli se v Londýně, odkud pocházel zpěvaččin bývalý partner, herec Joe Alwyn, skutečně nějaká hospůdka se stejným názvem nachází. Netrvalo dlouho a našli ji. Od té doby je tam plno, uvádí server CNN.

Mezi prvními návštěvníky byla i Američanka studující v Londýně Maddie Essigová. „Joe a Taylor strávili hodně společného času v Londýně, tak jsem si odvodila, že podnik bude někde tady,“ svěřila se serveru fanynka, která do hospůdky dorazila se svou kamarádkou Jennou Spackeyovou.

Užít si atrakce v Londýně, a nezaplatit ani libru? Máme 9 tipů, kam vyrazit

Cestování

Ani jedna do té doby londýnskou čtvrti Vauxhall, kde se The Black Dog nachází, nenavštívila. „Lidé půjdou na všechna místa, která Taylor zmiňuje,“ tvrdí Spackeyová o starší zpěvaččině skladbě London Boy, v níž jsou vyjmenovány různé čtvrti britské metropole, mimo jiné Brixton, Camden, West End, Hackney nebo nákupní ulice Bond Street. „The Black Dog na ten seznam určitě přibude,“ dodává Spackeyová.

Podnik marketingu využívá

V Londýně se sice nachází ještě jedna hospoda stejného jména (někteří fanoušci pak poukazují i na bar v irském Corku), ale právě podnik ve čtvrti Vauxhall se ve velkém dostal do hledáčku zpěvaččiných příznivců. A nálevna toho samozřejmě využila a dala si do okna text z písničky a na Instagram popisek „domov zmučených básníků“ – v narážce na název celého alba.

Lily Bottomleyová je správkyní sociálních sítí společnosti SC Soho, která vlastní i The Black Dog. Sama se o písni dozvěděla skrze internet. „Dokonce ještě před vydáním jsme tu měli návštěvníky,“ konstatuje Bottomleyová s tím, že na první víkend po vydání alba si podnik najal extra ochranku, ale k ničemu skandálnímu naštěstí nedošlo.

Věhlas podniku nicméně postupně narůstá a lidé si dělají rezervace už i na srpen, kdy Taylor Swift odehraje v britské metropoli osm koncertů na stadionu ve Wembley. Samozřejmě beznadějně vyprodaných.

Na příval nových návštěvníků si hospůdka nestěžuje, podle Bottomleyové naopak plánuje i karaoke večery s písněmi Taylor Swift. „Měli jsme tu jeden večer spoustu fanoušků, kteří se navzájem neznali, ale dávali si dohromady stoly i židle, byla to skvělá atmosféra,“ popisuje správkyně sociálních sítí.

Dodává, že samotnou zpěvačku v podniku nikdy neviděla, což ale dává smysl. Z její písně totiž vyplývá, že dění uvnitř pozorovala sama pouze zvenčí.

Lidé budou moci poprvé pohlédnout ze slavného balkonu Buckinghamského paláce

Cestování

Výběr článků

Načítám