Hlavní obsah

Venkovní koupaliště zdraží vstupné

Jihočeské letní plovárny a přírodní koupaliště se otevírají návštěvníkům. Ti ale musí počítat s tím, že si letos připlatí za vstupné. Důvodem je inflace i drahé energie.

Foto: Profimedia.cz

Jihočeská koupaliště podraží (ilustrační foto).

Článek

Novou plaveckou sezonu zahájili již v Třeboni, kde se otevřel Třeboňský vodní svět přímo u lázní Aurora. Do konce května je provozní doba od 12 do 18 hodin, od června pak od 9 do 20 hodin. Celodenní vstupné pro dospělého je 100 korun, dítě nad 120 centimetrů a do patnácti let zaplatí 75 korun.

Borek i Strakonice otevřou v červnu

Vykoupat se je možné již na přírodní venkovní plovárně U Václava v Písku. „Vstupné na celý den pro dospělého stojí 90 korun místo 60,“ sdělila mluvčí písecké radnice Petra Mešťanová. Senioři a děti do sto čtyřiceti centimetrů zaplatí 60 korun.

Vstupné podraží i na českobudějovické letní plovárně, která zahájí provoz již tuto neděli 28. května. Návštěvníci zaplatí proti loňsku za celodenní vstupné o 30 korun víc, tedy 130 korun. „Ke změně ceníku jsme přistoupili s ohledem na zdražení energií,“ řekl Petr Maroš (ODS), náměstek českobudějovického primátora. Na plovárně je upraveno brouzdaliště pro děti a do letních prázdnin tu přibude i nová skluzavka.

Hlubocké ferraty přilákají ročně tisíce turistů

Cestování

„Škoda že neotevřeli už začátkem týdne, protože bylo krásně a přišla bych si zaplavat. Venkovní plovárna je přes léto můj druhý domov. Předpověď na neděli, kdy se má plovárna otevřít, je slibná, takže určitě přijdu,“ řekla Barbora Uhlířová z Českých Budějovic.

Většina venkovních plováren a přírodních koupališť pak plánuje zahájit sezonu od června. Týká se to například přírodního koupaliště na Borku u Českých Budějovic i padesátimetrového venkovního bazénu ve Strakonicích. Tady se zatím dětské bazény rekonstruují, veřejnost je bude moci využívat později.

Návštěvníci si v areálu mohou zahrát minigolf, beach volejbal či vyzkoušet skákací vzduchovou bublinu. Vstupné tu podraží o deset korun a je rozděleno do různých časových pásem i věkových kategorií.

Začátkem června se otevře také plovárna v Táboře, celodenní vstupné tu zdraží o 20 korun a vyjde tak na 100 korun.

Plážové oblečení

Netradiční zahájení koupací sezony v místním venkovním aquaparku plánují na 4. června v Jindřichově Hradci. Chtějí vytvořit rekord v počtu lidí v plážovém oblečení na jednom místě.

„V červnu nejde o denní provoz, nýbrž o provoz podle počasí. Denní režim, kdy je zavřeno pouze v případě nepříznivého počasí, bude zahájen 26. června,“ informovala mluvčí jindřichohradecké radnice Eliška Čermáková. Tady by měly ceny vstupného zůstat jako loni.

Křivoklátsko nabídne sto kilometrů cyklistických tras

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám