Hlavní obsah

Hlubocké ferraty přilákají ročně tisíce turistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zabezpečené lezecké stěny přilákají ročně do Hluboké nad Vltavou tisíce návštěvníků. Poslední, třetí trasu, která také vede nad hladinou Vltavy, otevřeli v loňském roce a nyní k ní přibylo i nové nástupní molo. Třetí trasa se na rozdíl od předchozích dvou nachází na pravém břehu řeky a je určená i pro úplné začátečníky.

Foto: Stanislav Janů

Ferrata Hluboká nad Vltavou

Článek

„Ferrata se stala v posledních letech oblíbeným místem k aktivnímu trávení volného času. Důvodem je její umístění v krásné přírodě, její relativní nenáročnost a přístupnost. Dojet si k prvním dvěma úsekům může návštěvník po cyklostezce a k tomuto nejnovějšímu úseku také vozem až na přilehlé parkoviště. Mnohem atraktivnější je však využití malého plavidla a přístupových mol, kterými jsou vybaveny všechny tři úseky,“ sdělil Právu David Šťastný, jednatel Sportovně relaxačního areálu v Hluboké nad Vltavou.

Zmínil, že v okolí Hluboké a Českých Budějovic se nachází řada půjčoven a vlastní plavidlo je možné zakotvit také v hlubockém sportovním přístavu nebo u nově vybudovaných mol. Těch je nyní na území města už deset.

„Dostupnost turistických cílů, jako jsou ferraty, nedaleký Karlův Hrádek a skalní útvar Baba, po řece Vltavě je zásadní a nabízí návštěvníkům netradiční způsob dopravy vedle již běžných aktivit, jako je cyklo a pěší turistika,“ dodal hlubocký radní Jindřich Soukal (ANO). Na pořízení a instalaci nového mola uvolnila 120 tisíc korun Nadace ČEZ, která dlouhodobě podporuje podobné projekty obcí v okolí Jaderné elektrárny Temelín.

„Jsme turistická destinace a stále budujeme nové atraktivity a pořizování potřebné infrastruktury je toho součástí. Nadace ČEZ podporuje také projekt Karlův Hrádek, který je jedním z plavebních cílů na trase z Hluboké do Purkarce, Týna nad Vltavou, Hněvkovic a dále, máme z toho radost,“ doplnil starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa (ODS).

Jižní Čechy se chlubí cyklostezkami

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám