Hlavní obsah

Ve Francii a Německu rozdají na 60 tisíc jízdenek na vlak. Ale jen mladým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francie a Německo chtějí letos v létě rozdat asi 60 tisíc jízdenek na vlak. Kampaň, která se zaměřuje na mladé lidi do 27 let, umožní cestovatelům navštívit tu či onu zemi a v ní se prakticky zdarma pohybovat po železnici. Cílem je podle ministrů dopravy obou zemí motivovat turisty k využívání přepravy, která je přátelštější ke klimatu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„K oslavě 60. výročí od podepsání Elysejské smlouvy dáme zcela bezplatně k dispozici 60 tisíc jízdenek, podmínky budou brzy upřesněny,“ uvedli společně francouzský ministr dopravy Clément Beaune a jeho německý protějšek Volker Wissing. Iniciativa má zajistit také kulturní výměnu mezi oběma zeměmi, píše server Independent.

Finančně se o podporu postarají německý národní dopravce Deutsche Bahn a francouzská železniční společnost SNCF. Podle francouzských médií se zájemci budou muset zaregistrovat a jízdenky se budou s největší pravděpodobností losovat. Lístky budou rovným dílem rozděleny Francii i Německu.

„Cestování a kulturní výměna jsou jádrem francouzsko-německého přátelství,“ napsal na Twitteru Beaune. „Jsem potěšen, že mohu společně s mým protějškem oznámit tři klíčové a konkrétní iniciativy mezi Francií a Německem,“ doplnil ministr s tím, že koncem letošního roku by měl začít jezdit noční vlak mezi Berlínem a Paříží a v roce 2024 by obě metropole měla spojit vysokorychlostní železnice.

Díky tomuto spojení by se cestovatelé dostali z jednoho hlavního města do druhého během asi sedmi hodin. Nemuseli by přitom vůbec přestupovat. To aktuálně musejí v Kolíně nad Rýnem a Frankfurtu nad Mohanem.

Orient Express se vydá na moře. Představí největší plachetnici světa

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám