Hlavní obsah

V Praze přistálo první letadlo přímé linky z Pekingu

Praha
Aktualizováno

Mezi Prahou a Pekingem byl ve středu zahájen provoz přímé letecké linky. První spoj přistál v Praze v půl sedmé ráno. Provozovatelem nového dálkového spojení jsou čínské Hainan Airlines. V úterý na Ruzyni sice přistál Airbus A330, v letovém řádu ale společnost počítá s nasazením Boeingu 767 s kapacitou 223 míst, který let do Pekingu zvládne za deset hodin.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Na Letišti Václava Havla v Praze zahájila 23. září provoz pravidelná přímá linka mezi Pekingem a Prahou.

Článek

Zahájení provozu, které začalo v devět hodin ráno, se zúčastnil předseda vlády Bohuslav Sobotka, ministr financí Andrej Babiš, ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek, pražská primátorka Adriana Krnáčová a čínská velvyslankyně v Praze Ma Kche-čching.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Čínská velvyslankyně Ma Kche-čching (třetí zleva), premiér Bohuslav Sobotka (třetí zprava) a prezident Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce Jaroslav Tvrdík (druhý zprava)

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Cestující budou mít v každém směru k dispozici tři spoje. Linka z Prahy bude odlétat v pondělí, ve středu a v pátek ve 13:30 hodin. Let do Pekingu trvá deset hodin. Kvůli časovému posunu tak cestující přistanou druhý den v 05:30 ráno místního času. V opačném směru bude letadlo z Pekingu startovat ve 02:30 místního času a do Prahy tak přiletí v 07:30.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Krojované hostesky a letušky a stevardi Hainan Airlines se 23. září na Letišti Václava Havla v Praze zúčastnili slavnostního zahájení provozu pravidelné přímé linky mezi Pekingem a Prahou.

Konkurenční boj

Nová linka ovlivnila už měsíc před svým zahájením ceny letenek. Hainan Airlines nasadily na spoj na termíny koncem září ceny od 12 000 korun, o stokoruny méně než Air France na spoj s přestupem v Paříži nebo Austrian Airlines na let s přestupem ve Vídni, řekl koncem srpna ředitel divize Business Travel společnosti Thomas Cook Martin Doupovec.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Na Letišti Václava Havla v Praze zahájila 23. září provoz pravidelná přímá linka mezi Pekingem a Prahou.

Ceny kolem 13 000 Kč za let do jihovýchodní Asie podle něj ale nejsou standardní a jsou důkazem konkurenčního boje.

Nově budou cestující moci létat přímým dálkovým letem z Prahy do šesti světových destinací. Kromě Pekingu jde o Toronto, Montreal, Dubaj, Soul a New York.

Reklama

Výběr článků

Načítám