Hlavní obsah

V australském Melbourne vznikne největší akvapark na jižní polokouli

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V australské metropoli Melbourne vznikne obří krytý akvapark. Má být největším na jižní polokouli, ale i jedním z nejgigantičtějších na světě, uvedl server Daily Mail. Návštěvníkům nabídne řadu atrakcí, třeba takzvanou línou řeku, po níž se lidé dostanou pod velké sladkovodní akvárium.

Foto: Profimedia.cz

Melbourne (ilustrační foto)

Článek

Monstrózní turistická atrakce vznikne na předměstí Melbourne v Dingley Village, rozprostírat se má na 18 200 metrech čtverečních. Zagame’s Wild Water Park pak nabídne opravdu pestré vyžití, včetně bazénu pro surfování či nejrůznějších tobogánů. Zdaleka největší atrakcí má být ovšem pomalá řeka, což je opak té divoké, která návštěvníky na kruzích zaveze až pod velkou sladkovodní nádrž s rybami.

Co se týče adrenalinových atrakcí, v parku nebudou pouze klasické tobogány, ale i takové, po kterých se za pomoci speciálních trysek dá jezdit také nahoru. Chybět nebude ani zipline dráha, která bude zřejmě umístěna ve venkovní části areálu.

Jakkoli se zdá zbytečné stavět akvapark v Austrálii, kde jsou pláže a moře prakticky na každém kroku, zimy v Melbourne bývají docela chladné. Akvapark má nabídnout vyžití zejména během studených měsíců.

Projekt ještě čeká na schválení, trvalo by ale zhruba dva roky ho zrealizovat. Hotovo by mělo být v létě 2021, přičemž by stavba měla vyjít na 100 milionů dolarů (2,2 miliardy korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám