Hlavní obsah

Úřadům na Bali bylo líto uvázlých cizinců. Otevřely jim dvě pláže

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Populární indonéský ostrov Bali znovu zpřístupnil dvě pláže. Úřadům totiž bylo líto zahraničních surfařů, kteří v destinaci uvázli a nemohli nikde chytit pořádnou vlnu. Správní orgány zároveň nechtěly, aby se surfaři museli na pláže plížit křovinami, kde by je mohli uštknout hadi, a tak se rozhodly vyjít jim vstříc, píše server 7News.com.au.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Balijské úřady v pondělí zpřístupnily pláže Canggu a Padang Padang, avšak pouze pro cizince, nikoli pro místní. Chtějí jim tak ukrátit dlouhé týdny, po které musejí kvůli uzavření letišť setrvat na ostrově. Odhaduje se, že na Bali zůstalo zhruba dva tisíce Australanů, kteří patří k nejčastějším návštěvníkům ostrova.

„Máme tu surfařskou komunitu, která nás požádala o přístup k jejich oblíbenému sportu. Slíbili nám, že budou dodržovat zdravotní nařízení,“ uvedl šéf Badung Tourism Agency Made Badra.

„Rozhodli jsme se k tomu svolit, ale s mnoha požadavky. Při vstupu na pláž by například měli mít roušku. Bude se jim také měřit teplota, a ti, kteří budou mít více než 38 stupňů, nebudou vpuštěni dál,“ doplnil.

Nejbezpečnější evropskou pláž mají v Řecku. Bodovalo i Portugalsko

Cestování

Surfaři se podle Badry před oficiálním otevřením pláží na některé z nich potajmu plížili přes hustá křoviska, úřady se však obávaly, že by v nich mohli narazit na jedovaté hady.

„To je mnohem nebezpečnější,“ zkonstatoval šéf agentury a dodal, že pro místní obyvatele i nadále platí zákaz vstupu. „Bylo nám jich líto, protože jsou na Bali a nemohou na pláž. Byli ve stresu,“ uvedl Badra na adresu zahraničních turistů.

Běžný turistický provoz by se měl na Bali obnovit během července či srpna. V to alespoň místní úřady doufají, ale vše bude záviset na doporučení indonéské vlády a aktuální situaci. Jednou z diskutovaných možností je alespoň otevření koridoru mezi ostrovem a Austrálií.

Vděční Francouzi si směli užívat pláž mezi provazy a kůly

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám