Hlavní obsah

Turistu vykázali z národního parku. Vařil si kuře v termálním prameni

Michael Švarc, Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouletý zákaz vstupu do Yellowstonského národního parku si vysloužil jeden z turistů. V jednom z termálních pramenů totiž vařil kuřata a byl při tom odhalen rangery. Musí navíc zaplatit pokutu ve výši 1200 dolarů, v přepočtu téměř 27 tisíc korun, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Yellowstone je nejstarším národním parkem na světě.

Článek

Muž byl součástí větší, desetičlenné skupiny, na kterou byli rangeři upozorněni. Návštěvníci si totiž s sebou nesli náčiní na vaření, uvedla mluvčí parku o incidentu, který se odehrál začátkem srpna, avšak média o něm informují až nyní. Po přezkoumání objevili rangeři dva pytlíky s kuřaty, ponořené do jednoho z horkých pramenů.

Soud muže v září shledal vinným za porušení několika pravidel. Uložil mu proto pokutu a také dvouletý zákaz vstupu do národní parku, který se rozkládá na území hned tří amerických států — Wyomingu, Montany a Idaha.

Podle serveru Independent nejde o první takový případ, který se v Yellowstonu odehrál. V roce 2001 se dva muži rovněž pokoušeli uvařit kuře v okolí jednoho z gejzírů. Šlo navíc o moderátora televizního pořadu a jeho producenta, televizní stanice King-TV se za incident následně omluvila.

Správa národního parku turisty upozorňuje, že se musejí držet vyznačených cest a tras. V oblasti termálních pramenů je také zakázáno cokoli odhazovat. „Horké prameny v Yellowstonu zranily nebo usmrtily více lidí než jakékoli jiné přírodní lákadlo. Držte si děti blízko u sebe a nenechávejte je nikde pobíhat,“ upozorňuje správa parku na svých stránkách.

Před 130 lety byl založen národní park Yosemite

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám