Hlavní obsah

Turistický hit pro rok 2016? Egypt a Tunisko nahrazuje jiná země

Novinky, jky

Íránský turistický ruch má před sebou světlé dny. Aspoň se to tak nyní zdá. Po skončení ekonomických sankcí má země více finančních možností než dříve. O pohostinnosti Íránců se toho ví mnohé, světové řetězce hotelů už si na tuto zemi brousí zuby, a co si budeme povídat - pokud se udrží politická stabilita země, bude zde i značně bezpečněji než v populárních letoviscích na severu Afriky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Írán - turistická atrakce budoucnostiVideo: Reuters

 
Článek

Jako první přišli s nabídkou lidé z hotelového řetězce Rotana ze Spojených arabských emirátů, kteří podle všeho plánují další expanzi. I vrabci na střechách si cvrlikají o tom, že by měly vzniknout v Teheránu a Mašhadu celkem čtyři hotely pod jejich vlajkou. A nejsou jediné.

Francouzská společnost Accor oznámila letos plány na otevření pětihvězdičkového ubytovacího zařízení v Teheránu. Do Íránu však plánují expanzi i Melia Hotels či Jumeirah Hotel Group.

A vzestup Íránu očekávají i experti z mnoha cestovních kanceláří. David McGuinness z Travel The Unknown uvedl, že mnoho lidí někdy zapomíná, že Írán je jednou z nejstarších turistických atrakcí světa a lákal mnoho lidí ještě v době, kdy koncept turismu, tak jak ho známe dnes, ještě neexistoval.

UNESCO dalo místním krásám pečeť

Írán přitom disponuje vskutku velkým množstvím starověkých měst, jako jsou Persepolis či Pasargady, které byly hlavním městem starověké perské říše. Isfahán je pak městem, které v plné kráse ukazuje úchvatné umělecké kousky z historie země a islámskou architekturu.

Země je navíc velmi přátelská, navzdory předsudkům, které vůči ní mnoho lidí má. První příběhy se mezi turisty začaly dostávat od baťůžkářů, kteří si přístup místních nemohli vynachválit, stejně tak jako skvělou a levnou stravu.

A nehledě na to, Írán má více míst zařazených do světového dědictví UNESCO než jakákoliv jiná blízkovýchodní země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám