Hlavní obsah

Turisté v Austrálii jsou posedlí řepkovými poli. Kvůli fotkám vnikají na cizí pozemky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V australských státech Nový Jižní Wales a Victoria zlátnou pole s řepkou. Mezi místními jde o populární podívanou a řada z nich si chce v záplavě žlutě kvetoucích rostlin pořídit fotku. Turisté však neberou na vědomí, že vstupují na soukromé pozemky, podle některých farmářů navíc po výzvě odmítají odejít.

Foto: Profimedia.cz

Řepkové pole v Austrálii

Článek

Turistická organizace Nového Jižního Walesu se rozhodla z polí učinit trend. Návštěvníky nabádá, aby si z nich pořídili selfie. Jeden z farmářů se však proti tomu ohradil a lidi, kteří mu lezou na jeho pozemek, označil za škůdce, informuje server Independent.

Podle Tonyho Flaneryho se on i ostatní zemědělci obávají, že návštěvníci rozšíří nemoci na dobytek. „Máme strach z toho, odkud lidé jezdí a z jaké karantény vylezli,“ řekl Flanery pro britský Guardian. „Představuje to pro nás velmi vysoké riziko,“ doplnil.

Podle farmáře navíc turisté, kteří se chtějí vyfotit v řepkových polích, často parkují v nebezpečných pozicích na silnici. Flanery pak jeden pár nalezl asi dva kilometry od vozovky přímo uprostřed pole. „V podstatě odmítali odejít, měli nastavený foťák se stativem a chtěli tam strávit odpoledne,“ uvedl muž.

Další ze zemědělců si na turisty rovněž postěžoval. „Je to stejné, jako by vám někdo skočil na dvorek v Sydney, aby si vyfotil vaše kytky. To je můj dvorek, tak zmizte,“ vzkázal farmář.

Přestřihli plot

Na nebezpečně zaparkovaná vozidla si stěžují i další místní. Tim Condon se na silnici na poslední chvíli vyhnul skupince odstavených aut, zatímco jejich majitelé dováděli v řepce a fotili se. „Kdybych vezl plné bedny zásob, tak bych nezastavil včas. Dost mě tedy překvapilo, kolik lidí si tohle neuvědomuje,“ zkonstatoval Condon.

Turisté, které k projížďce kolem polí i pořizování fotografií nabádají různé kampaně, jsou občas schopni zajít ještě dál. Flanery se doslechl, že jednomu z jeho kolegů návštěvníci přestřihli plot, aby se na jeho pozemek dostali.

Turista i přes zákaz vyšplhal na posvátný monolit. Jako první dostal pokutu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám