Hlavní obsah

Turistce v zahraničí došly peníze, tak předstírala vlastní únos

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká turistka pobývající delší dobu v Indii přišla na nevšední způsob, jak doplnit tenčící se finanční zásoby. Rozhodla se emočně vydírat své rodiče tím, že předstírala vlastní únos. Ambasáda však ve spolupráci s místní policií rozjela vyšetřování a brzy se zjistilo, že situace pro 27letou ženu zdaleka nevypadá tak bledě.

Foto: Profimedia.cz

Turistka citově vydírala vlastní rodiče (ilustrační foto).

Článek

Chloe McLaughlinová dorazila začátkem května do Indie. Vzhledem k docházejícím finančním prostředkům informovala své rodiče, že se nachází v nebezpečném prostředí a čelí fyzickým i psychickým výhružkám, píše s odkazem na Indian Express server Independent. V průběhu července následoval videohovor se žádostí o výkupné, kde mladá žena působila, že jedná pod nátlakem.

Starostliví rodiče kontaktovali americkou ambasádu v Indii a místní policii, a plán jejich dcery tak brzy začal prosakovat na světlo. Vyšetřovatelé byli schopni vypátrat IP adresu počítače, z nějž byly zaslány žádost o výkupné i emotivní video. Vodítko je navedlo do bytu ve městě Noida na okraji Dillí.

„Žena, která je dcerou bývalého armádního důstojníka, celý incident zinscenovala, aby mohla emočně vydírat své rodiče,“ uvedl pro Hindustan Times policejní komisař Amrutha Gugaloth.

Pomáhal jí komplic

Vyšetřovatelé zjistili, že McLauglinová pobývá v Indii s komplicem, kterým byl 31letý Okoroafor Chibuike Okoro z Nigérie, s nímž se poznala přes internet. V zemi oba zůstávali nad povolenou dobu pobytu, přičemž ženinu kumpánovi vypršela i platnost cestovního pasu.

Američanka se ke všemu přiznala poté, co policie jejího komplice zatkla. Úřady potvrdily, že podniknou proti oběma právní kroky, i vzhledem k tomu, že pobývali v zemi po vypršení víza.

Jen pro vyvolené. Bhútán zvedne turistickou daň na téměř pět tisíc korun denně

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám