Hlavní obsah

Tříletá plavba kolem světa byla odložena. Zatím nemá loď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měla to být plavba s velkým P, životní zážitek. Nad tříletou cestou lodí za světovými památkami se už ale delší dobu smráká. Loď měla podle původního plánu vyplout s natěšenými pasažéry z Istanbulu 1. listopadu, nyní byl posunut jak termín, tak změněna i lokalita nalodění.

Foto: Profimedia.cz

Tato loď by měla plout tři roky kolem světa. Vyrazí 11. listopadu?

Článek

Žít jinak, o tom má být unikátní tříletá plavba kolem světa na výletní lodi. Být moderním nomádem pracujícím na dálku a přitom si užívajícím pohodlí a zázemí, které se plaví s vámi. To vše doplněné o poznávání těch nejpůsobivějších světových památek. Není divu, že tento koncept nalákal mnohé. Teď ale budoucí pasažéři čekají jako na jehlách, jak plánované dobrodružství dopadne.

Společnost Life at Sea Cruises, s níž se má spektakulární plavba kolem světa uskutečnit, měla podle serveru CNN informovat pasažéry, že se mají k nalodění dostavit až 11. listopadu. Ne však do původně plánovaného Istanbulu, ale do Amsterdamu.

Ještě před dvěma týdny přitom měla Kendra Holmesová, výkonná ředitelka Miray Cruises, která společnost Life at Sea vlastní, ujišťovat, že převod vlastnictví vybrané lodi by měl být hotový do konce týdne a plavba se uskuteční dle původního plánu.

Jindy a jinde

Nyní se pasažéři, kteří již zaplatili desetitisíce dolarů, mají dostavit do nizozemského hlavního města, které od Istanbulu dělí tři hodiny cesty letadlem. Další možností je podle zprávy zaslané cestujícím nalodění 21. listopadu na Bahamách.

Letenky související se změnou a nutné ubytování má společnost pořádající plavbu uhradit. Celková suma za plavbu, která má zastavit ve 135 státech světa, totiž začíná na dvou milionech korun. Ti, kteří chtěli kajutu s balkonem, si připlatili ještě půl milionu korun.

Výletní společnost láká zájemce, aby žili tři roky na lodi. Za dva miliony korun

Cestování

„Chápeme, že tato změna není žádoucí, ale děláme, co umíme, abychom vyhověli všem a udrželi toto dobrodružství v chodu, i když trochu opožděně,“ uvádí se v oficiálním vyjádření společnosti.

Projekt plný otazníků

Plavba se s problémy potýká už delší dobu. Bývalý šéf Life at Sea Mike Petterson už v květnu potvrdil, že se i se zbytkem svého týmu z projektu stáhl kvůli nejasnostem s lodí, na níž se popluje. V té době si někteří pasažéři vyžádali refundaci.

Zbytek pasažérů, kteří mají být na lodi titulováni jako „obyvatelé“, vyjadřuje oprávněné znepokojení nad situací. Komentující, kteří si přáli zůstat v anonymitě, se obávají, zda se plavba vůbec bude konat, a dostanou-li své peníze zpět, pokud k ní nedojde.

Tříletá plavba kolem světa je v ohrožení. Kvůli údajně nevhodné lodi

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám