Hlavní obsah

Výletní společnost láká zájemce, aby žili tři roky na lodi. Za dva miliony korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyměnit každodenní rutinu za život v plovoucím městě. Na to láká společnost Life at Sea Cruises, která lidem nabízí, aby strávili tři roky plavbou na obří lodi a v rámci velkolepého itineráře navštívili taková místa, jako třeba Velkou čínskou zeď, sochu Krista Spasitele v Riu, Machu Picchu nebo pyramidy v Gíze. Roční pobyt vyjde na 30 tisíc dolarů (671 tisíc) na osobu.

Foto: Profimedia.cz

Loď bude uzpůsobena práci na dálku (ilustrační foto).

Článek

Loď MV Gemini vyrazí na tříletou cestu 1. listopadu z Istanbulu. Společnost lidem nabízí, aby na tuto dobu vyměnili svůj rutinní život za něco více vzrušujícího a neotřelého, cílí nicméně na ty, kteří mohou svou práci vykonávat i na dálku.

Life at Sea Cruises slibuje, že loď během cesty zakotví v celkem 375 přístavech ve 135 státech na všech kontinentech. Dohromady má během tří let urazit kolem 209 200 kilometrů, píše server CNN. Pasažéři budou mít navíc příležitost navštívit jedny z nejznámějších památek na světě, ať už zmiňované Machu Picchu, Velkou čínskou zeď, nebo mayský komplex Chichen Itzá v Mexiku, ale i více než stovku tropických ostrovů.

Nabídne celé byznys centrum

Kromě tradičního zařízení, jako jsou restaurace, bary, bazény a podobně, nabídne loď také prostory pro práci na dálku. Společnost slibuje celé byznys centrum s konferenčními místnostmi, kancelářemi, knihovnou či salonkem.

„Profesionálové potřebují propojení a správné vybavení a funkčnost, aby mohli vykonávat svou práci. Neexistuje žádná jiná plavba, která by zákazníkům nabídla takovou flexibilitu,“ míní šéf společnosti Life at Sea Cruises Mikael Petterson.

Loď nabízí celkem 400 kajut různých velikostí. Ceny začínají na bezmála 30 tisících dolarech za osobu na rok. Balkonové apartmá nicméně vyjde na 109 999 dolarů, což je takřka 2,5 milionu korun. Cestující si navíc musejí pokoje pronajmout na celé tři roky, ačkoli je budou moci „sdílet“ i s jinými pasažéry. Znamená to, že si budou moci plavbu rozložit a v době svojí nepřítomnosti nechat v kajutě pobývat jiné cestující.

Indie vypravila výletní loď na nejdelší říční plavbu, potrvá 51 dní

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám