Hlavní obsah

Tři opilí cestující způsobili rozruch na palubě, s aerolinkami už si nezalétají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři cestující společnosti easyJet se při letu ze skotského Aberdeenu do Londýna postarali o pořádný rozruch. Značně opilí obtěžovali ostatní pasažéry a vyjadřovali se rasisticky. Po přistání na Gatwicku je zatkla policie a dva z provinilců čekají další postihy. Kromě toho si ani jeden z trojice s aerolinkami easyJet nezalétá.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo minulý pátek. „Policie hrabství Sussex obdržela informaci ohledně hádky mezi pasažéry během letu z Aberdeenu na letiště Londýn-Gatwick,“ cituje policejní mluvčí server Independent.

„Policisté zatkli dva muže pro podezření z obtěžování s rasovým motivem, byla zatčena i jedna žena pro podezření z úmyslného obtěžování, rovněž rasově motivovaného,“ doplnila mluvčí s tím, že zatímco jednoho z mužů nebude policie nadále prošetřovat, druhého muže a ženu čekají postihy.

Všichni tři se nicméně dostali na blacklist aerolinek, což znamená, že už s nimi nikdy nemohou cestovat.

Případ bereme vážně, uvedly aerolinky

Divoký incident, kdy trojice opilých cestujících na ostatní křičela rasistické urážky, komentovali i někteří pasažéři na Twitteru. „Právě jsem byl svědkem rasistického incidentu během letu easyJetu mezi Aberdeenem a Londýnem. Doufám, že jim společnost zakáže vstup na budoucí lety,“ uvedl uživatel vystupující pod přezdívkou Eoin.

K incidentu se následně vyjádřil i samotný dopravce. „Ačkoli jsou podobné případy vzácné, bereme je velmi vážně a takové chování na palubě netolerujeme, okomentoval mluvčí společnosti. „Bezpečnost a pohodlí našich zákazníků je naší nejvyšší prioritou,“ doplnil.

Porto a Prahu spojí od května letecká linka

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám