Hlavní obsah

Tři muži pokořili rekord, když během pěti dní navštívili všech 50 států USA

Trojici Američanů se podařilo zlomit světový rekord, když během pěti dní, 13 hodin a 10 minut navštívili všech 50 států USA. Dosavadního držitele rekordu tak překonali o tři hodiny. Muži při cestě využili zejména auto, při cestě na Havaj a Aljašku ho vyměnili za letadlo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Američané Pavel „Pasha“ Krechetov, Abdullahi Salah a Peter McConville vyrazili na ambiciózní cestu ze státu Vermont, který se nachází na severovýchodě USA. Postupně projeli celou zemi až na západní pobřeží do Washingtonu, odkud letěli nejprve na Aljašku, a odtud na Havaj, uvádí server UPI.

Hindustan Times uvádí, že muži strávili v autě 120 hodin, urazili v něm přes 11 580 kilometrů, za benzín či náklady spojené se stravováním a ubytováním utratili 12 tisíc dolarů, což je takřka 300 tisíc korun. Navštívit všech 50 států USA se jim povedlo za zmíněných pět dní, 13 hodin a 10 minut, přičemž předchozí držitelé rekordu zvládli stejnou cestu za pět dní, 16 hodin a 20 minut.

Úspěch oslavili havajským jídlem

„Ani nedokážu celý ten zážitek popsat. Nejen z důvodu, že jsme byli unavení, ale viděli jsme toho hrozně moc najednou,“ okomentoval pokoření rekordu McConville. „Fakt, že jsme to zvládli? Upřímně to bylo jako nejkrásnější východ slunce, který jsem kdy viděl. Zkrátka úžasné,“ doplnil Američan.

Svůj úspěch trojice mužů oslavila na Havaji místní kuchyní. Američané uvedli, že zastávky na cestě museli vybírat moudře, už před zahájením cesty si totiž uvědomili, že právě nadmíra zastavení by je mohla stát vysněný rekord.

Guinnessova kniha rekordů kategorii rychlého cestování nevede od roku 1996, aby nenabádala mimo jiné k překračování rychlosti při jízdě autem. Tři Američané jsou coby rekordmani zapsáni v klubu All Fifty States Club.

Nejvyšší strom světa bez návštěvníků, jinak hrozí pokuta i vězení

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám