Hlavní obsah

V zahradě vily Tugendhat se dá odpočívat stylově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnská vila Tugendhat, údajně nejkrásnější funkcionalistická stavba světa zapsaná v seznamu kulturního dědictví UNESCO, nemusí být jen uměleckým zážitkem při návštěvě interiéru, ale i místem odpočinku. Návštěvníci se tady mohou za hezkého počasí posadit v zahradě a nasát atmosféru jedinečného místa.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Jeden z nejslavnějších moderních domů světa, vilu Tugendhat, je možné obdivovat i ze zahrady.

Článek

Zahrada nenabízí jen pohledy na proslulou moderností fascinující budovu, ale i výhledy na město pod ní. K odpočinku slouží komfortní lehátka, která pořídilo Muzeum města Brna (MMB) jako správce objektu, a také betonová sedátka zhotovená pomocí 3D tisku pro loňskou výstavní sérii Možnosti interpretace prostoru.

„Vytvořili je studenti Fakulty architektury brněnského VUT a Florida International University v Miami pod vedením Jiřího Vítka a Erica Goldemberga. Autoři se inspirovali legendárním křeslem Barcelona, které tvůrce vily Mies van der Rohe navrhl v roce 1929,“ uvedl Petr Dvořák z MMB.

Do zahrady se mohou lidé podívat během otevíracích hodin za padesát korun vstupného. Prohlídky vily bývají dlouho předem zadány, pro turistu, který přijde bez objednání, tak není návštěva zklamáním.

Obnova poutního areálu v Horní Polici pokračuje

Tipy na výlety

Reklama

Výběr článků

Načítám