Hlavní obsah

Thajský pilot odrodil dítě během letu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovská odpovědnost je u pilotů na denním pořádku. Daleko za hranici své komfortní zóny se ale neváhal vydat Thajec Jakarin Sararnrakskul, který předal řízení letadla své kopilotce a sám se postaral o ženu, která v pátek začala rodit během letu z Tchaj-wanu. Informuje o tom agentura Reuters.

Pilot neváhal pomoci cestující, na kterou přišly porodní bolesti v oblacích.Video: Reuters

 
Článek

Jakarin Sararnrakskul pilotoval Airbus A320 vietnamské nízkonákladové společnosti VietJet, když se od palubního personálu dozvěděl, že během letu z tchajwanské Tchaj-peje do thajského Bangkoku na ženu na toaletě přišly porodní bolesti. Okamžitě předal řízení letadla své kolegyni Bammbam Pannathornové a spěchal rodičce na pomoc.

První porod za 18 let ve vzduchu

Skutečnost je o to nevšednější, že Sararnrakskul, sám otec jednoho dítěte, byl toho dne jediným mužským zástupcem palubní posádky. Bez váhání těhotnou ženu uklidnil a zhodnotil, že porod pokročil natolik, že nelze čekat na přistání zhruba čtyřhodinového letu. Sám tak pomohl ženě porodit dítě. Informace o jeho pohlaví se u zahraničních zdrojů liší.

„Tohle je poprvé v mé 18leté kariéře pilota, co jsem pomáhal u porodu. Dali jsme mu přezdívku Nebeské dítě. Bude moct celý život vyprávět lidem, že se narodilo v oblacích. Jsem tak pyšný, že jsem jej pomohl přivést na svět,“ uvedl Sararnrakskul a neopomněl pochválit svůj ženský tým v čele s kopilotkou, jak dobře situaci zvládl.

Airbus přistál na mezinárodním letišti Bangkok-Suvarnabhumi jen s 24minutovým zpožděním.

Na prvorodičku a novorozence již na letišti čekal tým lékařů, který konstatoval, že jsou oba zdraví a mohou pokračovat do svého domova.

Pasažéři se sesypali na muže, který chtěl ve vzduchu otevřít dveře letadla

Cestování

Co se děje s tělem během dálkového letu

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám