Hlavní obsah

Taxikář na Bali zamkl turistky v autě a vyhrožoval jim nožem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bali je díky půvabným plážím a četné nabídce dobrodružství vyhledávanou turistickou destinací. Dvě Američanky, které tam byly na prázdninách, si však odnesou zcela jiné zážitky než postava hraná Julií Robertsovou ve filmu Jíst, meditovat, milovat. Taxikář je před dosažením cílové adresy zamkl v autě a následně jim vyhrožoval fyzickým násilím i zbraní a požadoval peníze.

Foto: Profimedia.cz

Balijský taxikář na ilustrační fotografii

Článek

Zprávu o hluboce znepokojivém incidentu zveřejnil ve středu server Independent. Americkým turistkám, jež na Bali trávily dovolenou, se totiž podařilo celou událost natočit.

Šlo o cenu

Zhruba tříminutové video, jež koluje sociálními sítěmi, začíná hádkou řidiče s turistkami o cenu za svezení. Už v začátku jedna z cestujících zmiňuje policii a prosí řidiče, aby je pustil z auta, které je evidentně zamčené. Ten odmítá a situace rychle eskaluje. Ženy naléhají, aby je nechal odejít, přičemž řidič opakuje, že ne, a požaduje peníze, přestože je podle komentáře jedné z turistek nedovezl do cílové destinace.

Druhá Američanka důrazně žádá, ať je pustí ven z auta, jinak zavolá policii, na což řidič anglicky reaguje slovy „žádnou policii“. To už ženy začínají panikařit a tlouct do oken auta. Jedna z nich to ještě zkouší duchapřítomně řešit po dobrém a nabízí peníze, pokud je pustí z auta, zatímco druhá se ohání kontaktováním americké ambasády.

Čech navštívil všech 50 států USA. Amerika je drsná a s nikým se nemaže, tvrdí

Slepá mapa

Napřed uvěznění, potom násilí

Pak už následuje křik a z videa není zcela zjevné, zda řidič ženy opravdu udeřil, či se o to jen pokoušel. V tu chvíli jedna z Američanek opět nabízí, že mu dá požadovanou sumu, pokud je pustí, a druhá protestuje.

Taxikář se je následně pokouší udeřit pěstí a jedna z pasažérek hledá peníze. Dává mu však 50 tisíc indonéských rupií, v přepočtu asi 72 korun, zatímco on chce 50 amerických dolarů. První žena argumentuje, že je nemají, zatímco druhá říká, ať mu dá všechno, co má. V záběru je špatně vidět i předmět, který řidič nějakou dobu hledal a Američanky jej označily za nůž, pravděpodobně typ na koberce. Taxikář s ním též dělal gesta připomínající podříznutí.

Poté mu dají bankovku, kterou muž následně zkoumá, mluví se o ní jako o americké stodolarovce, načež anglicky vykřikuje: „Víc, víc.“ Jedna z žen říká, že je to všechno, co mají. Taxikář nakonec vystoupí a otevře pravé zadní dveře auta, zatímco jedna turistka hlasitě křičí. Ženy poté běží od auta a kolemjdoucím sdělují, že jim taxikář právě vyhrožoval nožem.

Bali je velmi oblíbenou dovolenkovou destinací

Incident se odehrál ve městě Kuta, které leží asi devět kilometrů na jih od hlavního města ostrova Denpasar.

Foto: Profimedia.cz

Kuta se nachází jižně od hlavního města ostrova.

Independent informuje, že řidič byl podle indonéské policie zatčen a bude obviněn z vydírání a vyhrožování, za což mu hrozí odnětí svobody až na deset let.

Indonésie je podle studie organizace International SOS považována za zemi se střední mírou bezpečnostního rizika. V loňském roce navštívilo jen Bali, jež je nejzápadnějším ostrovem Malých Sund, více než čtyři miliony turistů.

Za hranicemi Česka už není zcela bezpečno. Který soused je středně rizikový?

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám