Hlavní obsah

Rodinu vyvedli z letadla, protože jejich dvouleté dítě odmítalo nasazenou roušku

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páteční let manželů Orbanových z Colorada do New Jersey skončil dříve, než začal. Jejich dvouletá dcera totiž odmítala mít na sobě roušku. Personál byl nekompromisní a požádal rodinu, aby opustila letadlo. Na východní pobřeží tak místo rodiny odletěla pouze jejich zavazadla včetně dětské sedačky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Zatímco WHO doporučuje roušky pro děti od pěti let, americká CDC doporučuje nosit roušky všem od dvou let výš. Tímto se řídí i aerolinky United Airlines, kterými manželé plánovali letět z coloradského Denveru do Newarku v New Jersey.

Problém však nastal v okamžiku, kdy si jejich dvouletá dcerka odmítala nechat nasadit roušku a neustále si ji strhávala. To se nelíbilo personálu, a proto jeden ze zaměstnanců požádal rodiče, aby letadlo opustili.

„Musím vás požádat, abyste si vzali zavazadla a opustili letadlo,“ oznámil překvapeným rodičům. Zatímco Eliz Orbanová nahrávala celou konverzaci na mobilní telefon, její manžel Erhard se pokoušel zaměstnanci celou situaci vysvětlit. „Je mi líto, pane. Dal jsem vám příležitost, musím vás požádat, abyste opustili letadlo,“ nenechal se přemluvit muž, z čehož vyplývá, že již několikrát manžele upozorňoval.

Video následně zachycuje toho samého zaměstnance, jak se dohaduje s Orbanovými na letišti. Oznámil jim, že jelikož jsou jejich zavazadla, včetně dětské autosedačky pro dcerku, naložena, odletí do Newarku a aerolinky jim je budou moci doručit až následující den.

Letadlo aplaudovalo vyvedení pasažérky bez roušky

Koktejl

„Letěli jsme během pandemie asi pětkrát a tohle se nám ještě nestalo,“ napsala rozčilená Orbanová na sociálních sítích, kde video sdílela.

„Zdraví a bezpečí našich zaměstnanců i zákazníků je pro nás nejvyšší prioritou. Proto máme řadu nařízení včetně povinného nošení roušky pro všechny, kterým je dva a více let,“ uvedly aerolinky ve svém prohlášení. Aerolinky nicméně dodaly, že jsou s rodinou v kontaktu a celý případ prošetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám