Hlavní obsah

Řecko hlásí: Jsme připraveni na zahraniční turisty

– Rhodos
Novinky, Lucie Poštolková

Ostrovní Řecko žije vlastním turistickým tempem. Volby, které se konaly předminulý týden, situaci v zemi zklidnily. Řekové reagují na ekonomickou krizi a ceny nezvyšují, sázejí na lepší služby, přibývají hotely s nabídkou all inclusive, personál je ochotnější a vstřícnější, rekonstruují se hotely.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Agora nad městečkem Lindos

Článek

„Připravujeme pro turisty kvalitnější služby v hotelích, snažíme se investovat do lepší kvality a pohostinnosti,“ vysvětloval Andonis Cambourakis, ředitel Rhodské asociace hotelů.

Jeho slova potvrzuje také Helena Kadučáková, servírka z hotelu Eden Roc: „Obchodníci vymýšlejí pro turisty, co se dá, aby se vraceli. Například vás na ulici zastavují číšníci a nabízejí poloviční cenu prvního nápoje a k tomu panáka zadarmo. Občas narazíte na akce v Bar Street na Rhodosu, kde nabízejí deset panáků za cenu pěti, což si oblíbili zvláště turisté ze skandinávských zemí.“

Ceny nerostou

„Ceny pro turisty proti loňsku zůstaly stejné, někteří obchodníci s nimi šli dokonce dolů,“ popisoval situaci číšník Nilos Carbonis z restaurace No Name na rhodské pláži Tsambika.

V supermarketech pořídíte 1,58 litru neperlivé vody od 50 centů, půllitrové pivo za 1,30 eur, litrový ovocný džus od 1,75 eur, sedmičku červeného vína za 2,70 eura. Draho vychází opalovací krém. Například 200 ml s faktorem 30 stojí přibližně 14 až 17,80 eura, tedy 364 až 463 korun.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Uličky starého města

„Nejen pro české turisty je příznivá zpráva, že se řečtí obchodníci a hoteliéři více snaží a zlepšují služby," řekl Petr Šatný, marketingový ředitel z CK Alexandria.

Čechy lákají také slevy

Zlepšení mívají podobu např. v podobě pečlivěji uklízené pláže, slunečníků a lehátek za nižší cenu, někde i zdarma. „Zájem mezi Čechy o Řecko v posledních dnech spíše roste. Hraje v tom úlohu jak zklidnění situace po volbách, tak zejména bohatá nabídka slev na poslední chvíli. Zlevňují nejen naše cestovky, ale mimořádné slevy poskytují také řečtí hoteliéři,“ řekl Petr Čermák, manažer serveru Sdovolena.cz.

Ceny leteckých zájezdů s programem all inclusive na osm dní se nyní pohybují od 10 tisíc korun.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Zátoka a bývalé lázně Kalithea

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám