Hlavní obsah

Proč byste nikdy neměli pít kávu v letadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Vyrazte na letiště o deset minut dřív a kupte si kávu na terminálu,“ nabádá cestující stevard, který ve videu na sociální síti popsal přípravu kávy v letadle do těch nejznepokojivějších detailů. A leckterého milovníka kofeinového moku při čtení nejspíš poleje horko.

Foto: Profimedia.cz

Milovníci kávy po stevardově zpovědi nejspíš ošklivě zneklidní.

Článek

O videu stevarda na sociální síti TikTok informoval Independent. Kevin, vystupující pod přezdívkou ichbinvin, v něm odpovídá na dotaz položený na Redditu, jenž v překladu zní: „Palubní personále, jaká jsou vaše špinavá malá tajemství?“

Kevin se do toho vrhne po hlavě a začne tím, že „letadlová káva“ je „nechutná“ a proč by ji cestující nikdy neměli pít. Aby v tom nebyl sám, začíná citací bývalého pilota zveřejněnou na Redditu, jež rovněž varuje pasažéry před pitím kávy v letadle, protože nádrže na vodu, z nichž jsou veškeré teplé nápoje připravovány, jsou čištěny jen zřídka, pokud vůbec.

Toaletní káva

To je však podle Kevina ten nejmenší problém, co se týče hygienických standardů přípravy kávy na palubě letadel. Letušky a stevardi totiž podle něj odpovídají za čištění kávovarů a mají interně nařízeno nevylévat zbytky do odtoku, ale do záchodové mísy.

Nevyhnutelný kontakt s cizími tělními tekutinami? Odvrácená strana létání

Cestování

Vyléváte-li zbytky kávy do záchodu a nechcete při tom udělat nepořádek, musíte podle Kevina dát zásobník na kávu nebezpečně blízko záchodové toaletě, což podle něj nemusí být hygienické.

„Domnívám se, že při tom dochází k nějakému druhu zpětného rozstřiku částic, bakterií, čehokoli, co se dostane přímo do konvice na kávu, která se vrací přímo do kávovaru,“ vyjádřil svůj názor stevard.

@ichbinvin

#flightattendant #travel #airline

♬ original sound - keVin

Výjimku podle něj tvoří kávovary na kapsle, kterými ale zjevně běžné letecké společnosti často nedisponují.

Pod videem se mísí komentáře plné zděšení, zhnusení i díků za sdílení zákulisních informací.

Špinavé přihrádky a zvědavý personál

Kevin se mimo jiné vyjádřil i k přihrádkám na zadní části sedadel. Ty podle něj nejsou čištěny vůbec a nezřídka z nich vytahoval použité pleny, kapesníky všeho druhu a další věci, které pasažéři vlastně nechtějí znát.

Zajímavou třešničkou pak byla informace, že dobře vypadající pasažéři business class jsou personálem vyhledáváni na internetu, nemají-li snubní prsten.

Je však nutné podotknout, že jde o výpověď jednoho stevarda a tím pádem nemusí být informace validní pro všechny letecké společnosti.

Kam s ním aneb Jak bezpečně přepravit vibrátor letadlem

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám