Hlavní obsah

Nejotravnější chování při létání? Anketa hovoří jasně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při cestování letadlem se člověk mnohdy musí obrnit trpělivostí. Místa je málo, před vámi i za vámi křičí děti, někdo si přivlastní všechny opěrky na ruce… Anketa, jíž se zúčastnilo na dva tisíce Britů, nicméně ukázala, že za nejotravnější chování považují pasažéři nadměrné pití alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Frustraci nad hojně popíjejícími spolucestujícími vyjádřila v anketě skoro polovina dotazovaných, celkem 48 procent. Dalším nešvarem, na který si řada respondentů stěžovala, bylo předbíhání ve frontách, nebo lidé, kteří si sklápějí sedadla i ve chvíli, kdy se servírují nápoje a jídlo.

Sklápění sedadel v jakoukoli dobu označily za faux pas dvě pětiny lidí, informuje s odkazem na anketu server Independent. Skoro tři čtvrtiny dotázaných, 74 procent, mají za to, že se lidé při sklopení sedadla nejprve mají zeptat pasažérů za sebou.

Zlozvykem, který také řadu cestujících rozčiluje, jsou lidé, kteří si stoupají do uličky hned po přistání letadla, respektive při parkování na stojánce. Nicméně 12 procent lidí v anketě přiznalo, že se některého z kritizovaných zvyků rovněž dopustilo.

Jak se co nejlépe vyspat na dlouhém letu

Cestování

Mezi chováním, které řadu cestujících pobuřuje, je podle ankety letenkového vyhledávače Skyscanner také nepřipravenost lidí u odletové brány, konkrétně, když nemají pasažéři po ruce letenky a pas a zdržují frontu. Sundávání bot a ponožek považuje za nepřijatelné 22 procent dotazovaných, nepředložení tekutin u bezpečnostní kontroly pak 27 procent. Značně frustrující jsou pro třetinu respondentů také pasažéři, kteří v letadle používají třeba mobilní telefony či tablety bez sluchátek.

Anketa

Co považujete za nejméně vhodné chování v letadle či na letišti?
Nadměrné pití alkoholu
5,7 %
Sklápění sedadel
65,6 %
Zabírání všech okolních područek
2,4 %
Stavění se do uličky, jakmile letadlo přistane
7,1 %
Používání mobilů či tabletů bez sluchátek
13,6 %
Předbíhání ve frontě
1,5 %
Něco jiného
4,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 14640 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám