Hlavní obsah

Populární nudistické pláži v Austrálii hrozí zrušení. Nahota už není v souladu s hodnotami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pláž Tyagarah v Novém Jižním Walesu platí dlouhá léta za oblíbené místo nudistů. Ti se ale se svým malým kusem ráje budou nejspíš muset rozloučit. Pláž je totiž součástí přírodní rezervace, kterou spravuje vláda australského svazového státu. Ta místní radě proto loni napsala, že veřejná nahota už není v souladu s novými hodnotami. Brzy tak dojde k hlasování, během nějž se rozhodne o palčivé otázce: zakrývat se, či nezakrývat?

Foto: Profimedia.cz

Pláž u městečka Byron Bay (ilustrační foto)

Článek

Zhruba 800 metrů dlouhá pláž nedaleko městečka Byron Bay je podle serveru CNN populární nejen mezi australskými nudisty, známá je i ve světě. Správa přírodní rezervace Tyagarah nicméně uvedla, že se v oblasti odehrály případy spojené s urážlivým, nespolečenským a obscénním chováním, přičemž někteří lidé byli nevhodně oblečeni. Vyplývá z toho, že návštěvníci se patrně vydávali nazí i mimo pláž.

Ve čtvrtek 22. února proto bude městská rada Byron Bay hlasovat o tom, zda se populární pláž změní z nudistické na běžnou, kde nebude oděv dobrovolný, ale přímo nutný.

Podepisují petici

Potenciální nový osud pláže však není po chuti všem. Šéf místního naturistického spolku Bradley Benham založil petici, která ke 14. únoru nasbírala už přes 1100 podpisů a je adresovaná ministryni životního prostředí Nového Jižního Walesu Penny Sharpeové.

„Nudismus je legitimní životní styl. Legální venkovní místa pro naturistickou komunitu jsou v Novém Jižním Walesu (a Austrálii obecně) velmi vzácná a tato konkrétní pláž je vysoce ceněna mezi zapálenými i příležitostnými nudisty,“ napsal Benham.

Doplnil, že se na plážích v okolí slunil nahý už v 70. a 80. letech, s rostoucí populací, která se častěji k nudismu přiklání, je podle Benhama nutné, aby existovala místa, kde se lidé mohou svobodně rekreovat.

Pokud však návrh na změnu projde hlasováním, bude od 8. dubna povinné, aby návštěvníci pláže Tyagarah nosili plavky.

Austrálie varuje před útoky divokých psů. Dvě turistky si s nimi přesto fotily selfie

Cestování

Reklama

Související články

Nejlepší nudistické pláže světa

Slunit se na pláži a dopřávat si zasloužený odpočinek je oblíbenou kratochvílí nejednoho z nás. Zatímco někteří si před dovolenou pečlivě vybírají, jaké plavky...

Výběr článků

Načítám