Hlavní obsah

Nejlepší nudistické pláže světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunit se na pláži a dopřávat si zasloužený odpočinek je oblíbenou kratochvílí nejednoho z nás. Zatímco někteří si před dovolenou pečlivě vybírají, jaké plavky si s sebou zabalí, jiní dávají přednost tomu vystavit se světu naprosto nazí. Nudistické pláže jsou stále vyhledávané a server CNN přinesl seznam těch lepších nudapláží na světě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

1. Cap d’Agde, Francie

Přímo vyhlášené je francouzské Cap d’Agde, největší naturistické středisko na světě. Nachází se na jihu země a je často nazýváno mekkou nudistické turistiky. Kromě pláže tu najdete ubytování, restaurace a bary nebo obchody, kde se všude můžete pohybovat bez oblečení.

Foto: Profimedia.cz

Cap d’Agde, Francie

2. Wreck Beach , Kanada

Téměř osm kilometrů dlouhá pláž Wreck Beach ve Vancouveru je též vyhledávaným naturistickým místem. Pravidelně se tu také koná pět kilometrů dlouhý běh naháčů Bare Buns Run.

Foto: Profimedia.cz

Wreck Beach, Kanada

3. Buhne 16, Německo

Sylt na severu Německa je domovem první nudistické pláže v zemi – Buhne 16. Pobřeží Severního moře je sice spíše pro otužilejší, přesto je pláž dodnes hojně navštěvovaná. Typická jsou zde modro-bílá plážová křesílka.

Foto: Profimedia.cz

Buhne 16, Německo

Anketa

Chodíte se raději koupat na normální pláže, nebo na ty nudistické?
Mám raději nuda pláže
24,1 %
Mám raději pláže normální
40,2 %
Chodím rád(a) na nuda i na normální
7,7 %
Koupání a polehávání na pláži mě neláká
28 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 8011 čtenářů.

4. Lady Bay, Austrálie

V lidnatém a turisticky vytíženém Sydney je sice malá, zato od rušného centra odlehlá pláž Lady Bay. Naturisté se zde mohou vyhřívat na skalnatých římsách.

Foto: Profimedia.cz

Lady Bay Beach, Austrálie

5. Nida, Litva

Ačkoliv Baltské moře nepatří mezi nejvyhledávanější destinace ke koupání, Kurská kosa (nebo také Kuronský poloostrov) se pyšní krásnou písčitou nudistickou pláží Nida na samém konci území spadajícího pod Litvu. Jižní část poloostrova, Kaliningradská oblast, totiž náleží Rusku.

Foto: Envato Elements

Nida, Litva

6. Little Beach, Havaj

Když už se má vybrat některá z nudistických pláží ve Spojených státech, jasnou volbou je Havaj. Pláž Little Beach je součástí státního parku Makena na jihovýchodním pobřeží ostrova a má výhled na národní mořskou rezervaci známou mořskými želvami, delfíny, velrybami a tropickými rybami.

Foto: Profimedia.cz

Little Beach, Hawaii

7. Red Beach, Řecko

Řecký ostrov Kréta je oblíbenou turistickou destinací, na jižní odlehlé straně ostrova se skrývá pláž Red Beach (nebo Kokkini Ammos). Cesta k ní zabere zhruba 20 minut pěšky z Mataly.

Foto: Profimedia.cz

Red Beach, Řecko

8. Praia Massarandupió, Brazílie

Brazilské pobřeží Bahia je domovem krásné pláže Praia Massarandupió. Sice je to pár minut chůze od parkoviště, rozlehlá písčitá pláž s palmami v pozadí za to nicméně jistě stojí.

Foto: Envato Elements

Praia Massarandupió, Brazílie

9. Spiaggia di Guvano, Itálie

Nedaleko města La Spezia se doslova skrývá nudistická pláž, ke které se dostanete pouze starým opuštěným železničním tunelem z vesnice Corniglia. Na pláži není žádné zázemí, zato si užijete daleko většího soukromí.

Foto: Profimedia.cz

Guvano pláž, Itálie

10. Zipolite, Mexiko

Pláž Zipolite na jihu Mexika je první a jedinou nudistickou pláží v zemi. Mezi místními je velmi oblíbená a na své si přijdou i ti, kteří dávají přednost většímu klidu a soukromí na východním konci pláže zvaném Playa del Amor.

Foto: Profimedia.cz

Zipolite, Mexiko

Nejkrásnější pláže Chorvatska: Kde strávit dovolenou u moře

Cestování

Může se vám hodit na Firmy.cz: Cestovní kanceláře a agentury

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám