Hlavní obsah

Policejní pes vyčmuchal v pasažérově zavazadle mumifikované opice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Útroby zavazadel na letištích mohou občas ukrývat vskutku nevšední předměty. Policejní pes na bostonském letišti například vyčmuchal u jednoho cestujícího čtyři mumifikované opice, které si cestovatel patrně přivezl z Demokratické republiky Kongo, z níž se do USA vracel. Celníkům tvrdil, že je má pro vlastní potřeby.

Foto: Profimedia.cz

Bystrému psímu čenichu neunikl podivný obsah v jednom zavazadle (ilustrační foto).

Článek

Nejmenovaný cestující nejprve tvrdil, že si v kufru veze sušené ryby. Důkladnější inspekce ovšem odhalila, že jde o mrtvá a vysušená těla čtyř opic, informuje s odkazem na bostonské letiště server Independent.

Převoz syrového či minimálně zpracovaného masa divokých zvířat, které se v angličtině označuje jako bushmeat, je v USA zakázaný kvůli přenosu nemocí. „Jde o potenciální nebezpečí zavlečené do Spojených států amerických. Tento druh masa v sobě může mít bakterie, které způsobují různá onemocnění, včetně eboly,“ uvedl šéf místních celníků Julio Caravia.

Server Independent poznamenává, že i jeden či více druhů viru HIV patrně pochází rovněž od divokých zvířat z Afriky.

Mluvčí celníků bostonského letiště Ryan Bisette k případu, který se odehrál už v lednu, ale informace o něm byly zveřejněny až minulý pátek, uvedl, že zavazadlo bylo zkonfiskováno a obsah byl předán ke zničení. Cestovatel se podle všeho vyhnul i postihům.

Co všechno se pasažéři snaží propašovat do letadel

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám