Hlavní obsah

Plenu pro dospělé měli za bombu. Letadlo se kvapně vracelo na letiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátek 13. pořádně potrápil leteckou společnost Copa Airlines, jejíž letadlo muselo při cestě na Floridu nouzově přistát. Na palubě byl totiž nalezen předmět považovaný za výbušninu. Jak ale následný zásah speciálního týmu ukázal, ve skutečnosti šlo o plenu pro dospělého. Jakékoli potenciální riziko tak mohlo být se značnou úlevou vyloučeno.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti Copa Airlines.

Článek

Letoun byl minulý pátek na cestě z Panama City do Tampy na Floridě, když kdosi na palubě objevil na toaletách černý pytel. Ten samozřejmě vyvolal oprávněné obavy. Posádka proto rozhodla, že bude nejlepší letadlo otočit a vrátit se, uvádí server Independent. Dispečink následně upozornil policii.

Ta o incidentu informovala na sociální síti X. „Speciální jednotky ihned zahájily nouzový protokol, ukázalo se však, že jde o plenu,“ okomentovala policie s tím, že dostala oznámení na neznámý předmět v letadle.

Cestující museli na letišti v Panama City opustit palubu, specialisté pak pročesali celé letadlo kvůli výbušninám. Šéf letištní bezpečnosti José Castro doplnil, že plenu objevili na jedné z toalet.

„Na zabezpečené ranveji zkoumali speciální psí jednotky a další odborníci inkriminovaný objekt a zjistili, že jde o plenu pro dospělého, což vyloučilo jakékoli riziko,“ doplnil Castro.

Uprchlá krysa a vydra způsobily poprask během letu

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám