Hlavní obsah

Pláž v Japonsku se stala hitem Instagramu. Vypadá jako obří zrcadlo

Japonská pláž Čičibugahama je mezi místními značně populární. Může za to zrcadlový efekt, který zde vytvářejí přílivová jezírka. Obzvláště při západech slunce jde o skutečně kouzelnou podívanou, která přitahuje množství návštěvníků lačnících po dokonalé fotografii.

Foto: Profimedia.cz

Voda na pláži vytváří zrcadlový efekt.

Článek

Pláž se nachází nedaleko města Mitojo v prefektuře Kagawa. Její věhlas značně narostl díky Instagramu, kde je jí věnován i samostatný profil. Návštěvníci ji ve svých příspěvcích také pravidelně označují, a podle Daily Mailu sem v roce 2019 zavítalo takřka půl milionu lidí.

Pláž je populární díky přílivovým jezírkům a odrazům siluet na jejich hladině. Návštěvníci sem přijíždějí i s nejrůznějšími proprietami, například s balonky, deštníky, často také skáčou do vzduchu, aby svým fotografiím dodali na nápaditosti.

Pláž Čičibugahama byla poměrně neznámou, to se však změnilo v roce 2016, kdy zde vznikla fotografie, která zvítězila v soutěži místní turistické organizace. Ta měla ukázat krásy okolí.

Podle úřadu pro cestovní ruch města Mitojo je nejlepší navštívit pláž při západu slunce, kdy nefouká vítr. Klíčové je pak stát blízko vodní hladiny, jak radí organizace. Turisté by se však měli zdržet používání dronů pokaždé, když je na pláži více lidí. Jinak jsou k fotografování přímo vybízeni.

Čičibugahama je podle Daily Mailu někdy připodobňována k bolivijské solné pláni Salar de Uyuni. Tam se během období dešťů utváří vodní vrstva, která má stejný zrcadlový efekt.

Japonsko zruší covidový test před vstupem do země pro očkované cestující

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám