Hlavní obsah

Odmítala opustit pronajaté ubytování. Po 575 dnech ji vypoklonkovala policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nájemnice z pekla. Tak popsal majitel losangeleského ubytování Saša Jovanovič 55letou Elizabeth Hirschhornovou, která se z bizarních důvodů zahnízdila v jeho nemovitosti a rok a půl ji odmítala opustit. Po dlouhých 575 dnech se ji však konečně podařilo dostat pryč, když ji přišla odvést policie.

Foto: Profimedia.cz

Případ se odehrál v Los Angeles, konkrétně ve čtvrti Brentwood.

Článek

Hirschhornová si ubytování v losangeleské čtvrti Brentwood pronajal skrze Airbnb na půl roku. Zůstala však mnohem déle, přičemž se vzpírala vystěhování, a to mimo jiné kvůli nelegálně postavené sprše a covidu, informuje server Independent. Později po Jovanovičovi požadovala 100 tisíc dolarů (2,3 milionu korun) jako podmínku pro opuštění nemovitosti.

Podle Daily Mailu Jovanovič spatřil bývalou nájemnici, jak se třemi kamarády nosí krabice do dodávky, využil proto chvíle, kdy se Hirschhornová neskrývala v domě, a zavolal policii. Ta ženu zatkla.

„Ulevilo se mi a je toho na mě moc,“ uvedl majitel pro server Daily Mail, který jako první informoval o zatčení nájemnice.

Podle magazínu People Jovanovič ihned vyměnil zámky na dveřích, jakmile bylo jasné, že Hirschhornová nadobro opustila jeho příbytek. Ženina advokátka Amanda Sewardová ovšem informovala, že její klientka má v plánu se vrátit, Jovanoviče viní z obtěžování. „Nemáte žádné právo měnit zámky nebo považovat nemovitost za opuštěnou,“ vzkázala právnička Jovanovičovi.

Jeho advokát však kontroval tím, že Hirschhornová může podat trestní oznámení a celou záležitost vyřešit u soudu, kde se ukáže, kdo je skutečně v právu.

Ohání se nevhodným pozváním

Celý příběh začal, když se Jovanovič rozhodl v roce 2021 nabídnout svůj dům na Airbnb. Na podzim téhož roku se s Hirschhornovou dohodl na delším, šestiměsíčním pronájmu a zpočátku spolu dobře vycházeli.

Muž však záhy zjistil, že se jeho nemovitost začíná měnit k horšímu; byla neudržovaná a kolem dřezu se začala objevovat plíseň. S problémem se podle vlastních slov chtěl vypořádat na vlastní náklady a Hirschhornové nabídl, aby se přesunula do libovolného hotelu – ten jí chtěl také uhradit. To však žena kvůli obavám z covidu odmítla. Jovanovič jí tak navrhl, že může na pár dní přespávat přímo u něj.

Právě na to se nyní právnička nájemnice odvolává – její klientka prý obdržela nevhodné pozvání. Jovanovič se pokusil nájemnici doručit příkaz o vystěhování, musel ho však z nařízení úřadu stáhnout, protože budova nesplnila bezpečnostní pravidla města. To chtěl majitel napravit a dát ve své nemovitosti věci do pořádku, ale marně. Nájemnice ho nevpustila dovnitř.

Už rok odmítá opustit pronajaté ubytování. Za odchod požaduje 100 tisíc dolarů

Cestování

Dům hrůzy. Pronajaté ubytování se hemžilo netopýry, hosté žalují Airbnb

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám