Hlavní obsah

Obří židle i houpačky s výhledem. V Jeseníkách vznikají nová turistická lákadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do nových atraktivit pro turisty se pustila radnice ve Vrbně pod Pradědem. Tři zbrusu nové fotopointy s krásnými výhledy na město a Jeseníky budou hotovy už na jaře.

Foto: Monika Návojová, radnice Vrbno pod Pradědem

Nová turistická lákadla v Jeseníkách

Článek

„Nápad na realizaci tří nových fotopointů vznikl díky houpačce nad Železnou, která byla donedávna vyhledávanou atraktivitou kvůli krásným výhledům na Vrbno. Houpačka však byla na soukromém pozemku, a tak nás napadlo, že by bylo fajn vybudovat taková místa pro turisty přímo na pozemcích města,“ svěřila se Novinkám Monika Návojová, manažerka projektů města Vrbno pod Pradědem.

Dodala, že jejich město leží v údolí přímo pod nejvyšším vrcholem Jeseníků, Pradědem. „Je obklopeno kopci a krásnou přírodou. Jsou zde nádherné výhledy na krajinu i Vrbno, což mnoho turistů a fotografů vyhledává. Fotopointy nabídnou novou možnost si to užít a zároveň k nám chceme přilákat další turisty,“ vysvětlovala Návojová.

Foto: Kateřina Horská

Obří židle v Jeseníkách

V současnosti se zde tedy pracuje na vybudování tří fotopointů. Vysoká houpačka je už nainstalována kousek nad Střelnicí, v místní části Mnichov. „Odsud je krásný výhled na Vrbno, ale i na Petrovy kameny,“ líčila dále Návojová.

Další houpačka s rámem je nově umístěna nad Mirkovým pramenem pod Sokolskou chatou. „Třetím fotopointem je vysoká židle, kterou jsme umístili nad modrou turistickou trasu z Vrbna do Ludvíkova. Je zhruba v úrovni rozcestí,“ upřesnila manažerka města.

Foto: Monika Návojová

Nová houpačka s výhledem v Jeseníkách.

Za fotopointy radnice zaplatila ze svého rozpočtu 220 tisíc korun. „Vše bude hotovo na jaře, kdy upravíme terén a nevzhledné patky budou zahrnuty zeminou, lano u houpaček nahradíme řetězem. Nebudou chybět štítky s hashtagem Vrbno na dlani. Ve spolupráci s turistickým informačním centrem připravujeme i jednoduché panoramatické mapy, aby lidé věděli, co z daného místa mohou vidět,“ shrnula Návojová.

Ve Smrtní jeskyni v Moravském krasu se vytvořily ledové stalagmity

Cestování

Nádherný ledopád. Mráz čaroval na patnáctimetrové stěně v Moravském krasu

Stalo se

Reklama

Související témata:
Vrbno pod Pradědem

Výběr článků

Načítám