Hlavní obsah

Lyžování na Velkém Javoru - pohoda a kvalita v jednom

Novinky, Karel Zelený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima už pomalu ale jistě klepe na dveře, a tak je na čase pomalu oprášit lyže, nazout lyžáky, pořádně se obléci a vyrazit zase na nějakou tu „lyžovačku“. Otázkou však je, kam letos? Po několika dovolených strávených na sjezdovkách v Itálii, Francii, Rakousku nebo České republice, je tu čas na změnu. Nachází se zde jedna země, která je nám blízká, avšak přesto mnohým lidem tolik vzdálená. Někteří z vás možná už tuší, o které zemi je řeč. Ano, je to Německo!

Foto: Grosser Arber Bergbahn

Pohodlně a rychle až na vrcholek Javoru

Článek

Německo a lyžování, to není jen nejvyšší hora Německa Zugspitze a známý Garmich - Partenkirchen, ale například i oblast Berchtesgadenska, jedna z největších lyžařských oblastí Oberstdorf či menší, ale zato kouzelný, Velký Javor.

Bavorský les na jihovýchodě Německa nabízí zajímavé podmínky pro lyžování. Na nejvyšší hoře Bavorského lesa, která se jmenuje Velký Javor 1456 m n. m. (mnohdy také bývá označována jako “Král Bavorského lesa”), se nachází lyžařské středisko, které již několikrát pořádalo světový pohár ve sjezdovém lyžování. Ať už patříte k úplným začátečníkům či se na lyžích cítíte jako ryba ve vodě, Velký Javor (v originále Arber) vás jistě nezklame.

Foto: Bietau - Fotolia

Bezbariérový přístup k hospůdkám na Velkém Javoru

Naleznete zde například dětský park AirBar-Kinderland, který se svými pojízdnými pásy nabízí perfektní podmínky i pro ty nejmenší, kteří na lyžích doposud nestáli. Ne náhodou byl tento dětský park ohodnocen 5 hvězdičkami na portále Skiresort Service, který se zabývá lyžařskými středisky po celém světě.

Foto: Grosser Arber Bergbahn

Chvilka zaslouženého odpočinku na Javoru

Velký Javor nabízí dohromady téměř 11 km sjezdovek – modrých, červených i černých, což není moc. Avšak je třeba si uvědomit, že tato zdánlivá nevýhoda je vlastně velkým plusem. Ptáte se proč? Odpověď je velmi prostá – nebudete se tady s nikým na svahu „mačkat“ a čekat v dlouhých frontách. 6místné lanovky vás bez většího čekání dopraví na vrchol a vy si tak můžete maximálně užívat radost s jízdy.

Foto: DZT/Raab

Zimní panorama Velkého Javoru

Zajímavá je i možnost večerního lyžování, která se nabízí 2 krát týdně – ve středu a pátek od 18 do 21 hodin. Jednou z  největších nevýhod českých sjezdovek v České republice představuje nedostatečná šířka, patříte – li k vyznavačům klasického stylu, pak vám to zřejmě až tak nevadí, ale chcete-li si naplno užít carving, pak je šířka sjezdovky velice důležitým faktorem.  Velký Javor nabízí dostatečnou šířku potřebnou pro to, abyste si carving dostatečně užili, či se  v  něm zdokonalili. Zajímavostí je i 1200 m dlouhá sáňkařská dráha, která se zde nachází.

Foto: Grosser Arber Bergbahn

Zimní radovánky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám