Hlavní obsah

Nejvyšší budova světa má svou sestru z lega. A je taky nejvyšší

Novinky, mšv

Nalákat více rodin s dětmi je teď hlavním cílem Dubaje. Do zimy se má v arabské metropoli otevřít veliký zábavní park, který sloučí dohromady například obdobu Disneylandu a Legolandu. Druhý zmíněný se otevře už koncem října a jednou z jeho dominant je kopie nejvyšší budovy světa Burdž Chalífa z lega. A i ona je rekordní.

Foto: LEGOLAND Dubai

Burdž Chalífa z lega měří 17 metrů.

Článek

Verze z lega měří 17 metrů, stavěla se přes 5000 hodin a bylo na ní použito 439 000 kostek. Rekord, který vytvořila, není však to jediné, co bude mít s originálem společného. Až se zábavní park 31. října otevře, nabídne návštěvníkům také světelnou LED show, stejně jako představení fontány, které se koná i před skutečným mrakodrapem Burdž Chalífa.

Legoland je určen rodinám s menšími dětmi od 2 do 12 let a bude nabízet 40 interaktivních jízd, představení a dalších atrakcí, ale hlavně 15 000 modelů z lega z více než 60 miliónů kostek. Park je složen z celkem šesti částí, každá bude unikátní jednak designem, jednak svou nabídkou. Burdž Chalífa se nachází v takzvaném Minilandu.

Foto: LEGOLAND Dubai

Burdž Chalífa z lega měří 17 metrů.

Kromě „suchého“ Legolandu na návštěvníky čeká i vodní verze. Obě jsou součástí velkého zábavního komplexu Dubai Parks and Resorts, který nabídne i tematický park s nejznámějšími postavami studií DreamWorks či Lionsgate.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám