Hlavní obsah

Největší lyžařská oblast v Rakousku zdraží. Je to nevyhnutelné, říkají zástupci regionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní radovánky v rakouské oblasti Ski amadé budou v letošní sezoně o něco dražší. Kvůli inflaci i nákladnějším energiím se zvednou ceny skipasů, což bylo podle zástupců regionu nevyhnutelné. Návštěvníci však budou moci ušetřit včasným nákupem permanentek přes internet, kde budou k dispozici vždy aktuálně nejvýhodnější tarify.

Foto: Profimedia.cz

Lyžování v rakouském Ski amadé bude letos o něco dražší.

Článek

„Nedokážeme udržet stejné ceny jako v minulosti, ale zvyšovat budeme mírně, v průměru asi o 9,5 procenta,“ uvedl šéf oblasti Ski amadé Christoph Eisinger na čtvrteční tiskové konferenci. „Nevyrovná to ani inflaci a rozhodně nejde o tak drastické navýšení cen, o jakém jste se mohli dočíst v médiích,“ doplnil Eisinger s tím, že lyžaři budou moci ušetřit, pokud si skipasy zakoupí s předstihem a online.

Oblast spouští nový rezervační systém, který bude nabízet vždy ty nejvýhodnější ceny. Podle Eisingera bude možné hned na začátku října ušetřit pět procent. „Všechny ceny jsou transparentně zobrazeny během celého procesu rezervace. Host tak má možnost kdykoli zkontrolovat, jak výhodnou cenu může získat oproti běžné ceně u pokladny,“ uvádí se v tiskové zprávě.

Čechů jezdí nejvíce

Aktuální ceny vícedenních skipasů zatím Ski amadé na svých stránkách nezveřejnilo, k dispozici by měly být v následujících dnech, maximálně na konci září. Na stránkách areálu Schladming-Dachstein se však uvádí, že denní permanentka pro dospělého vyjde v hlavní sezoně na 58 až 68 eur (1420 až 1660 korun) při včasné rezervaci online.

Podle Eisingera tvoří Češi ve Ski amadé nejpočetnější návštěvnickou skupinu. Jejich množství navíc stále roste.

Ski amadé je druhým největším lyžařským regionem v Evropě. Tvoří ho celkem pět oblastí, mimo jiné Gastein, Hochkönig či zmíněný Schladming-Dachstein. Návštěvníkům nabízí celkem 760 kilometrů sjezdovek.

Rakousko umí překvapit i někoho, kdo ho projezdil křížem krážem

Podcasty a pořady

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám