Hlavní obsah

Nejste vhodně oblečená, slyšela cestující od letušky. Aerolinky vzápětí přispěchaly s omluvou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zostuzování a špatné zacházení si stěžuje pasažérka americké společnosti Southwest Airlines Maggi Thorneová. Při nedávném letu s aerolinkou jí bylo personálem řečeno, že není vhodně oblečená a ať se zakryje - žena na sobě měla tepláky a takzvaný crop top, tedy krátké tílko odhalující břicho. Poté, co cestující o negativním zážitku informovala na internetu, přispěchaly aerolinky s omluvou.

Foto: Profimedia.cz

Případ se stal u amerických Southwest Airlines.

Článek

Thorneová cestovala 1. září z Nebrasky do Tennessee s přestupem na Floridě. Právě tam k ní členka personálu přišla, aby jí vytkla údajně nevhodné oblečení. „Ptala se mě na můj oděv, a že si prý myslí, že moc odhaluje a není vhodný pro cestování se společností,“ uvedla pro server Insider s tím, že byla z něčeho takového v šoku. „Bylo to neskutečně trapné,“ doplnila žena, která se několikrát zúčastnila sportovní reality show American Ninja Warrior.

Cestující se i přes žádost letušky odmítla zakrýt a šla informovat další členku personálu, která ji následně během letu přišla zkontrolovat. „Řekla jsem jí, že nejsem v pořádku. Myslím, že nejsem člověk, co by měl potřebu někoho konfrontovat, ale to, co se stalo, nebylo v pohodě a někdo by to měl říct,“ míní Thorneová.

Ta po dokončení cesty informovala o incidentu na sociální síti X. „Vážně se tohle děje v roce 2023?“ napsala žena s tím, že na sobě měla zmíněné tepláky s vysokým pasem a tílko. „I cestující kolem mě zkoprněli a bylo jim trapně, když to slyšeli.“

Aerolinka Southwest Airlines se za incident omluvila a uvedla, že oficiálně neexistuje žádný předepsaný dress code. Společnost pouze nedovoluje nosit oděvy, které jsou obscénní nebo mohou někoho urážet.

Letadlo se muselo otočit poté, co pasažéra prohnal uličkou průjem

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám