Hlavní obsah

Nejlepší pláž světa leží v prosluněném Portugalsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pláže jsou pro většinu turistů jedním z hlavních kritérií výběru nejen letní dovolené. Ty nejlepší z nejlepších pro rok 2024 vyhlásil v rámci výročního udělování cen cestovatelský server Tripadvisor. A Evropany tentokrát výsledky opravdu potěší. Z deseti nejoblíbenějších pláží světa se první tři nacházejí na starém kontinentu.

Foto: Profimedia.cz

Nejlepší pláží světa pro rok 2024 je portugalská pláž Falésia.

Článek

Nejoblíbenější pláže byly vybrány z milionů uživatelských hodnocení cestovatelů za posledních 12 měsíců. Jako nejlepší z nejlepších jsou v konkrétních kategoriích vždy oceněna místa, která splňují nejpřísnější kritéria, jedná se o méně než jedno procento z více než osmi milionů turistických možností uvedených na serveru.

Zlaté Portugalsko

Pláž Falésia na úplném jihu Portugalska, v plážově vyhlášeném Algarve, si vítězství vybojovala souhrou hned několika výrazných faktorů. Zhruba šest kilometrů dlouhá pláž s jemným pískem je obklopena půvabnými útesy, jež září hned několika barvami. Má být ideálním místem jak pro plavce, tak pro surfaře a na své si přijdou i „plážoví povaleči“, kterým jde zejména o nachytání bronzu v půvabných kulisách. Ti aktivnější se zase po stezce mohou vydat na vrchol útesu a užít si malebné výhledy

Na pláži nechybí lehátka, občerstvení ani toalety. Mezi další výhody Praia da Falésia patří jak nedaleké parkoviště, tak i snadná dostupnost veřejnou dopravou. Pláž se dále pyšní modrou vlajkou za čistotu vody a je i vděčným útočištěm fotografů.

Nejlepší nudistické pláže světa

Cestování

Stříbrná Itálie

Až neuvěřitelně modrá voda a bílý písek se zasloužily o druhé místo pro Spiaggia dei Conigli.

Foto: Profimedia.cz

Pláž na italském ostrově Lampedusa překonala i exotické krásky.

Poklidná pláž, jež má být vhodná pro relaxaci, koupání a sledování podmořského života, se nachází na západním pobřeží ostrova Lampedusa, mezi Sicílií a Tuniskem. Bezplatné parkování a dobrá dostupnost veřejnou dopravou jsou potvrzeny.

Bronzové Španělsko

Třetí příčku získala, možná trochu překvapivě, městská pláž. La Concha na úplném severu Španělska leží přímo v San Sebastiánu. Poměrně dlouhá písečná pláž má být ideální pro rodiny s dětmi a nadšence do panoramatických výhledů, vidíte z ní totiž nejen na město v pozadí, ale i malebný ostrůvek Santa Clara v moři.

Foto: Profimedia.cz

Španělská La Concha skončila na třetí příčce.

Čtvrté místo náleží havajské Ka’anapali Beach, pátá se umístila Grace Bay Beach na ostrovech Turks a Caicos. Šestá příčka putuje na Seychely a získala ji Anse Lazio. Sedmé místo vybojovala australská Manly Beach a osmá je Eagle Beach na Arubě, známá především ikonickými stromy připomínajícími velké bonsaje.

Foto: Profimedia.cz

Eagle Beach je velmi fotogenická.

Devátá skončila k odpočinku svým jménem přímo vybízející Siesta Beach na americké Floridě a desáté místo obsadila kubánská pláž Varadero.

Nejlepší pláže světa podle Tripadvisoru pro rok 2024
1. Praia da Falésia, Portugalsko
2. Spiaggia dei Conigli, Itálie
3. La Concha Beach, Španělsko
4. Ka'anapali Beach, Havaj
5. Grace Bay Beach, Turks a Caicos
6. Anse Lazio, Seychelly
7. Manly Beach, Austrálie
8. Eagle Beach, Aruba
9. Siesta Beach, Florida
10. Varadero Beach, Kuba

Pláže, perly, pepř. Na největším vietnamském ostrově je od všeho něco

Cestování

KVÍZ: Jak dobře znáte ostrov s nádhernými plážemi, kde se neustále tančí a alkohol teče proudem?

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám