Hlavní obsah

Ne úplně pro batůžkáře. V nejvyšší vietnamské budově se otevřel luxusní hotel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vietnam se v posledních letech etabloval jako populární destinace pro batůžkáře. Ti, jimž však nejde o nízkorozpočtové cestování, se nově mohou ubytovat v luxusním hotelu, který se otevřel na vrcholu nejvyšší budovy v zemi v Ho Či Minově Městě. Nachází se v 461 metrech a láká mimo jiné na panoramatické výhledy.

Foto: Profimedia.cz

Mrakodrap Landmark 81 dominuje panoramatu města.

Článek

Hotel Vinpearl Landmark 81, Autograph Collection nabízí hostům 223 pokojů a apartmá, z nichž to nejluxusnější sídlí v 68. patře a podle serveru CNN je tím vůbec největším i nejvýše položeným ve Vietnamu. Prezidentské apartmá o rozloze 488 čtverečních metrů disponuje dvěma mramorovými koupelnami a přespat v něm může až pět lidí. Těm bude navíc k dispozici soukromý kuchař. Úplně každý z pokojů se pak pyšní panoramatickými okny pro lepší výhled.

Návštěvníci hotelu mohou zavítat také do místní restaurace Oriental Pearl, kterou CNN popisuje rovněž jako prémiovou. Populární nudlovou polévku pho, která je jedním z vietnamských národních jídel, tu totiž dělají za použití drahého japonského hovězího wagyu.

„Jsme rádi, že v této pulzující metropoli pozvedneme úroveň pohostinství jak v rámci místního, tak i mezinárodního trhu,“ uvedl v prohlášení generální manažer hotelu Goetz Bauer. „Doufáme, že se staneme novým pomyslným majákem na siluetě města a podpoříme propojení mezi našimi váženými hosty a typickým duchem této působivé metropole,“ dodal.

Inspirací byla legenda

Hotel sídlí na celkem 34 z celkových 81 pater budovy. Zbytek mrakodrapu zabírají rezidenční, ale i veřejné prostory; nachází se tu například bruslařská dráha, obchodní dům nebo kino.

Tvar samotné budovy inspirovala vietnamská legenda o tříletém chlapci, který se dokázal ubránit nepřátelům jen s otepí bambusu.

V Hanoji pokračují v odrazování turistů od místní slavné atrakce

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám