Hlavní obsah

V Hanoji pokračují v odrazování turistů od místní slavné atrakce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už žádné organizované prohlídky hanojské železniční uličky. Takovou zprávu vyslaly úřady vietnamského hlavního města společnostem pořádajícím výlety. Jde o reakci na rizika, která lidem kvůli projíždějícím vlakům na populárním místě hrozí. Vstup k jedné z nejslavnějších hanojských atrakcí se přitom v posledních letech už značně omezil.

Hanojskou železniční uličku blokují zábranyVideo: Reuters

 
Článek

V železniční uličce projíždějí vlaky jen centimetry od procházejících lidí či stánkařů. Kvůli riziku srážky však úřady vstup čím dál více omezují, v minulém roce se například rozhodly neprodloužit smlouvy kavárnám, aby měli turisté o důvod méně sem chodit.

Cestovní agentury nyní dostaly vzkaz, aby do slavné uličky nepořádaly skupinové prohlídky. Větší koncentrace lidí by mohla vést k vyššímu množství nehod, informuje server Independent.

Kvůli loňské srážce vlaku s jihokorejským turistou nechaly úřady u vstupu do uličky vztyčit zábrany. Muž sice vyvázl bez úhony, pro vedení metropole šlo ovšem o výstražný signál a důvod k dalšímu omezení pohybu lidí.

Železniční společnost Vietnam Railway Corporation, která na dráze provozuje spoje, loni navíc navrhla, aby byly provoz kaváren, ale i natáčení videí či pořizování fotografií v uličce považovány za přestupek, za nějž by se měla vymáhat pokuta.

Slavná hanojská železniční ulička opět omezila vstup pro turisty

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám