Hlavní obsah

Napřed se v letadle vymočil do kelímku. Pak jej vylil na letušku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alkohol v letadle je čím dál tím skloňovanějším tématem. Množství nepříjemných událostí, v nichž hraje roli, totiž neustále narůstá. A nezřídka to odnášejí spolucestující a posádka letadla. Bylo tomu tak i při „toaletním incidentu“ v Sydney, který se odehrál v závěru loňského roku, zveřejněn byl však novozélandskými médii až minulý pátek.

Foto: Profimedia.cz

Cestující se v letadle vymočil do kelímku, který následně rozlil nejen na letušku. Ilustrační fotografie

Článek

K situaci, kterou nechce zažít žádný z cestující, v Austrálii došlo v prosinci. Pokuta ve výši 600 australských dolarů (asi 9240 korun) byla za urážlivé chování udělena 21. února. O incidentu 53letého muže v pátek informoval novozélandský server Stuff a v Evropě ji o víkendu zveřejnil server Independent.

Událost vynesla spolucestující jménem Holly, která měla tu smůlu, že s dcerou seděla ve stejné řadě jako veřejně močící muž. Hříšník seděl u okýnka, Holly v uličce a její 15letá dcera mezi nimi, když se po zhruba 20minutovém čekání letadla po přistání měl ozval nezaměnitelný zvuk močení do kelímku.

Šokované svědkyně

„Slyšely jsme ho to udělat (močit). Ten zvuk nebylo možné si splést, podívala jsem se přímo na dceru a ona zase na mě. Bylo zcela zřejmé, co se dělo… Takže ano, nejméně třikrát vytáhl svůj obnažený penis přímo vedle nás,“ popsala Holly událost serveru Stuff s tím, že jí z toho naskočila husí kůže.

Nevyhnutelný kontakt s cizími tělními tekutinami? Odvrácená strana létání

Cestování

Společně s dcerou se pak odebrala do zadní části letadla, kde vše nahlásily palubní posádce, jež kontaktovala místní autority. Ty muže vyvedly z letadla. Předtím ale ještě stihnul polít letušku obsahem kelímku.

Zjevně nešlo o zlovolný záměr, muž podle výpovědi spolucestující vypadal hodně opilý a při přenášení plného kelímku, zřejmě ke dveřím toalety, zakopl a potřísnil močí jak letadlo, tak členku palebního personálu.

Ke zpoždění letadla došlo nejprve kvůli čekání na terminál a následně na příjezd policie, která muže vyvedla a po ženách chtěla výpověď.

Odsouzený pasažér měl přitom velké štěstí, že cestoval z Nového Zélandu do Austrálie, a ne do Spojených států amerických. Žena, která se taktéž v závěru loňského roku opilá kvůli nucení na močení obnažovala v letadle z Orlanda do Filadelfie tam totiž čelila hrozbě více než 20 let vězení a pokuty osmi milionů korun.

Loupat, či neloupat? Na sociálních sítích se rozhořela debata o konzumaci pomerančů v letadle

Cestování

Zákaz alkoholu v letadlech? Důvodů stále přibývá

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám