Hlavní obsah

Loupat, či neloupat? Na sociálních sítích se rozhořela debata o konzumaci pomerančů v letadle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Etiketa v letadle je kapitolou sama o sobě. Nejčastěji se řeší podmínky sklápění sedaček, nepřijatelnost zouvání bot na dlouhých letech či rušení dalších cestujících hlukem či pachem. A to i takovým, který může většině připadat spíše ku prospěchu. Otázku vhodnosti loupání pomeranče na palubě nyní řeší diskutující nejen na sociální síti Reddit.

Foto: Profimedia.cz

Je v pořádku loupat pomeranč v letadle? Ilustrační fotografie

Článek

Téma jako takové se z logiky věci netýká čistě jen pomerančů, ale potažmo veškerého citrusového či dalšího obtížněji loupatelného ovoce. Diskuzi však otevřela anglicky položená otázka jednoho z přispěvatelů ve znění: „Ze zvědavosti, je neslušné loupat pomeranč během letu?“ Debata se rozšířila i na další sociální sítě a odpovědi na sebe nenechaly dlouho čekat, jak informoval server Daily Mail.

Zdravá svačinka, nebo provinění vůči dobrým mravům?

„Hlavně mi nepodávejte svůj binec z loupání, když kontrolně procházím uličkou bez rukavic a pytle na odpadky,“ reagovala na sociální síti přispěvatelka, která pracuje jako letuška.

Zapojený dietolog odpověděl, že ovoce, které při konzumaci v letadle může udělat nepořádek, znamená velké NE: „Pomeranče v letadle jsou katastrofa, pokud se nejedná o malé klementinky.“ Zřejmě proto, že se snadněji loupou.

Co se děje s tělem během dálkového letu

Cestování

Další diskutující reagoval, že: „Šťáva z nakrájeného ovoce, jako třeba ananasu, může stékat kupříkladu po příručním zavazadle a všechno učinit lepivým. Pokud na vypořádání se škodami potřebujete ubrousek, není to v letadle vhodné.“

Tiktoker @_maxn_ ale v roce 2022 zveřejnil video, na němž oloupe slupku pomeranče v jednom kuse a zcela bez nepořádku. Pomeranč v letadle je podle něj v pořádku, stejně jako podle některých uživatelů reagujících na video.

@_maxn_

Peeling an orange in one peel: Day 28 #orange #fruit #dailyorangeorange #plane #canada #airport #fyp

♬ Addicting Game - Jon Gk & MAXN

„Moc rád bych během letu cítil svěží vůni pomeranče, byl jsem už nucen snášet tolik mnohem horších pachů,“ napsal jeden z nich.

„Pokud slupky nenacpete do zadní kapsy sedadla před vámi, je to v pořádku,“ míní další diskutující.

Jiní zapojení si myslí, že je vhodné si z hlediska nepořádku potenciálně problematické ovoce předem oloupat a přinést do letadla již připravené ke konzumaci.

Zakázané potraviny

Dalším faktem je, že některé potraviny, a obzvláště různé druhy ovoce, zeleniny, sýrů a uzenin, není možné exportovat do všech destinací, nebo naopak z nich.

Kupříkladu cestující z Havaje, Portorika a Amerických Panenských ostrovů nemohou do USA přivézt většinu čerstvého ovoce a zeleniny.

Při cestování je vždy vhodné se před letem či jízdou do dané země informovat ohledně aktuálních restrikcí, co se týče přivezených potravin a dalších předmětů. Obzvláště to lze doporučit během přesunů mimo Evropskou unii.

Zákaz alkoholu v letadlech? Důvodů stále přibývá

Cestování

Prostřední sedačka v economy, nebo vlastní místo v business class? Naivní žena spolupasažéra zaskočila

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám