Hlavní obsah

Na vídeňském letišti mají nové spací kabinky. Umí se samy vyčistit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpoždění nebo velké prodlevy mezi navazujícími lety mohou cestování značně znepříjemnit. Na vídeňském letišti však mohou lidé složit hlavu v šestnácti nových spacích kabinkách, které jsou vybaveny i zásuvkami a USB porty, kromě toho se po použití samy vyčistí a vydezinfikují.

Foto: zzzleepandgo

Spacích kapslí je na vídeňském letišti šestnáct.

Článek

Spací kapsle naleznou cestující na Terminálu 3. Jde o poklidný prostor, kde mohou pracovat, odpočívat, nebo přespat klidně celou noc, uvádí server FTN News. Kabinky navrhla italská společnost Zzzleepandgo, podle níž splňují všechna aktuální opatření v souvislosti s covidem-19.

„Počet cestujících na vídeňském letišti se s letním letovým řádem zvýší a těšíme se, až se sami přesvědčí o výhodách nabídky od Zzzleepandgo,“ uvedl člen managementu vídeňského letiště Julian Jäger. Doplnil, že dlouhé prodlevy mohou lidé přečkat poklidným způsobem, kdy si i plnohodnotně odpočinou.

Noc stojí 1100 korun

Kapsle jsou kromě zmíněných zásuvek vybaveny policemi či skládacím stolkem pro práci, hosté mají k dispozici také bezplatný internet, filmy, hudbu nebo závěsy pro vytvoření většího soukromí. „Jsme potěšeni, že začínáme fungovat na letišti ve Vídni, které je v Evropě velmi moderní a technologicky pokročilé,“ doplnil za italský start-up Filippo Schirmo.

Zájemci si mohou kabinky zarezervovat předem, ale i na místě, pokud bude zrovna volno. Cena je 9 eur za hodinu (218 korun), cena za celou noc začíná na 48 eurech (1160 korun).

Výhodou kapslí je podle výrobce i pokročilý ventilační systém, který ze vzduchu odstraňuje bakterie a viry. Po opuštění kabinky se prostor navíc sám vyčistí a vydezinfikuje.

Vídeň si zřídila účet na OnlyFans, bude tam sdílet explicitní umělecká díla

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám