Hlavní obsah

Místo slunečných Baham studená Kanada. Pasažéry výletní lodi rozezlila změna itineráře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pasažéři výletní lodi MSC Cruise Meraviglia doufali, že v těchto dnech utečou před nevlídným zimním počasím na Bahamy. Jejich plavidlo však muselo na poslední chvíli změnit plány a místo tropického karibského ráje tak cestující zamířili do Bostonu, odkud pokračují do Maine a Kanady, aby se poté vrátili zpět do nástupního New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Plavba se uskutečnila na výletní lodi MSC Cruise Meraviglia.

Článek

O změně itineráře se podle serveru Independent dozvěděli cestující krátce před nedělním odjezdem. Důvodem k odklonění se od původního plánu mělo být podle společnosti MSC Cruises počasí. Místo prosluněné dovolené v Karibiku se tak výlet proměnil v plavbu na studený sever.

„Abychom zajistili bezpečí a blaho všech cestujících na palubě, poplujeme do Nové Anglie a Kanady, kde očekáváme lepší podmínky, díky nimž vám zajistíme příjemnou plavbu,“ napsala podle serveru New York Post společnost cestujícím jen s jednodenním předstihem. K některým pasažérům se ovšem informace nedostala.

„Muž, který nám pomáhal se zavazadly, nám řekl, že plujeme do Kanady. Smáli jsme se tomu,“ uvedl Girish Keswani, kterému brzy úsměv na rtech zamrznul, a to skoro doslova.

Cestující známá pouze jménem Connie se vyjádřila už poněkud nabroušeněji. „Nechtěla jsem zaplatit pět tisíc dolarů (zhruba 112 tisíc korun) za to, abych jela do Bostonu. Tohle měla být naše vánoční dovolená,“ uvedla žena, která prý americké město běžně navštěvuje kvůli práci, pobyt jí však platí firma.

Nabídla jim refundaci

Independent uvádí, že nikdo z cestujících nebyl povinen na cestu vyrazit, plavební společnost jim nabídla možnost zrušit rezervaci bez storno poplatků. Pasažéři mohli zažádat o refundaci nebo změnu termínu plavby.

„Do Kanady a Nové Anglie jsme pluli kvůli zhoršujícímu se počasí, které by znemožnilo cestu v Atlantiku. Druhou, ještě extrémnější alternativou bylo zrušení celé plavby, a tedy zrušení dovolené pro tisíce lidí,“ uvedl mluvčí společnosti.

Tříletá plavba kolem světa se neuskutečnila. Na řadu přichází tříapůlletá

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám