Hlavní obsah

Letadlo na Tchaj-wanu přistálo bez jednoho kola. Upadlo během klesání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to zcela běžný let. Po přistání na Tchaj-wanu však technici zjistili, že letadlu nízkonákladové společnosti Scoot chybí levé přední kolo, které společně s tím pravým pomáhá držet stabilitu během vzletů a přistání. Nikomu z 300 pasažérů na palubě se nic nestalo, kolo se však v blízkosti ranveje nenašlo.

Dopravní letadlo přistálo na Tchaj-wanu bez kola.Video: AP

 
Článek

K technické závadě došlo během cesty z jihokorejského Soulu na tchajwanské letiště Tchao-jüan u Tchaj-peje. Podle místní zpravodajské agentury Central News Agency piloti před přistáním zaregistrovali enormní tlak v pneumatice, která, jak se záhy ukázalo, společně s celým levým předním kolem odpadla.

„Když letadlo přistálo, levá pneumatika a kovový ráfek na příďovém podvozku byly utržené, zůstalo tam pouze pravé přední kolo, které udržovalo letadlo ve vzpřímené poloze,“ píše server Chanel News Asia s odkazem na místní zdroje.

Dodává, že nikomu z pasažérů se během přistání nic nestalo. Letadlo, které mělo pokračovat dále do Singapuru, však cestu nemohlo podstoupit. Incident plánují vyšetřit místní úřady.

„V případě potřeby bylo pro naše cestující zajištěno ubytování v hotelech a také refundace letenek,“ okomentovala nízkonákladová společnost patřící pod Singapore Airlines. „Scoot se velmi omlouvá za způsobené potíže. Bezpečnost našich zákazníků i posádky je pro nás prioritou,“ uvedl dopravce.

Líčení i pro pány. Největší australská aerolinka uvolňuje pravidla pro posádku

Cestování

Reklama

Související témata:
Singapore Airlines

Výběr článků

Načítám