Hlavní obsah

Boeing 747 to musel otočit, za letu se uvolnil kůň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případy, kdy letadlo vyrazí podle plánu, ale kvůli incidentu na palubě se musí vrátit na původní letiště, jsou poměrně časté. Na vině bývají jak technické problémy, tak neukáznění cestující a výjimečně i palubní personál. Spoj mezi USA a Belgií měl ale minulý týden hodně kuriózní důvod k prudké otočce a tím byl kůň, který se uvolnil v zavazadlovém prostoru.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo se po hodině vracelo kvůli potížím s koněm. Ilustrační fotografie

Článek

Incident se měl odehrát na spoji z newyorského Mezinárodní letiště Johna F. Kennedyho, jenž mířil do belgického Lutychu. Asi po hodině ve vzduchu, když mělo být letadlo zhruba nad Bostonem, měl pilot ve výšce asi 9500 metrů nahlásit uvolnění koně, kterého posádka nedokázala zvládnout, a požádat o návrat na newyorské letiště.

Zprávu zveřejnil britský deník Independent, podle youtubového kanálu se mělo jednat o let CC4592 aerolinky Air Atlanta Icelandic a mělo k němu dojít po čtvrté hodině odpolední ve čtvrtek 9. listopadu. Independent požádal leteckou společnost o oficiální vyjádření k události, k tomu však zatím nedošlo.

Není tak zcela jasné, jak to s koněm dopadlo. Pouze se objevily informace, že u přistání letadla byla požadována přítomnost veterináře.

Spoj se opozdil jen o pár hodin

Podle serveru monitorujícího lety se boeing opět vydal na cestu v 18:35 lokálního času a v Belgii přistál před sedmou ranní 10. listopadu.

K incidentu, kdy se letadlo vracelo na místo vzletu, došlo v říjnu i u společnosti Copa Airlines. Spoj z Panamy do Tampy se do Panama City vracel poté, co jeden z cestujících objevil na toaletách černý pytel. Po přistání na vzletovém letišti se ukázalo, že šlo o plenu pro dospělého.

Aerolinky vyhnaly cestující z první třídy. Na její místo pak usadily pilota

Cestování

Reklama

Související témata:
Přeprava zvířat

Výběr článků

Načítám