Hlavní obsah

Kde v Evropě nejvíce okrádají turisty? Vede Řím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukradený mobilní telefon, chybějící peněženka, odcizené cestovní doklady. Stát se obětí kapsářů na dovolené je noční můrou každého turisty. Cestovní pojišťovna Quotezone.co.uk analyzovala oblíbené evropské destinace a přinesla žebříček míst, kde byste měli být zvláště ostražití, protože riziko, že budete okradeni, je velké.

Foto: Profimedia.cz

Fontana di Trevi v Římě

Článek

Analýza pojišťovny vychází z evropského indexu kapesních krádeží, který hodnotí podíl krádeží v pěti největších turistických atrakcích v každé zemi. První místo patří bezkonkurenčně italskému Římu a oblasti kolem fontány di Trevi, Kolosea a Pantheonu.

Hned v závěsu je to Milán a jeho dóm a také Florencie s proslavenou galerií Uffizi. Na každý milion návštěvníků těchto turistických atrakcí připadá 478 kapsářů, což je nejvyšší podíl ze všech evropských zemí.

Hojně se loupí i ve Francii a Španělsku

Druhou nejoblíbenější prázdninovou destinací v Evropě je Francie. Ta má také druhý nejvyšší podíl kapesních krádeží na milion turistů. Nejhorší situace panuje v Paříži, konkrétně v okolí Eiffelovy věže. Hned v závěsu jsou to další památky, které se ve francouzském hlavním městě nacházejí, a to je Musée d'Orsay, Vítězný oblouk, katedrála Notre-Dame a muzeum Louvre.

Jak může pařížský syndrom zničit dovolenou

Cestování

Bronzovou příčku v žebříčku kapesních krádeží obsadilo Španělsko. V Barceloně je nejhorší situace ve čtvrti La Rambla s její téměř 1,2 kilometru dlouhou promenádou a mnoha turistickými atrakcemi. Pozor si musejí dávat návštěvníci baziliky Sagrada Familia. Obezřetnost se turistům vyplatí i v Madridu na Plaza Mayor, u muzea Prado a také v Alhambře.

Čtvrté místo patří německé metropoli Berlín. Kapsáři řádí nejčastěji u Braniborské brány, budovy Říšského sněmu, Marienplatz, a Památníku holocaustu, píše web oe24.at.

V nizozemském Amsterdamu by si turisté měli dát největší pozor ve čtvrti červených luceren, ale také u domu Anny Frankové, Van Goghova muzea a Rijksmusea.

Pozor v Istanbulu i Krakově

V Portugalsku je podle analýzy pojišťovny nejhorší situace v lisabonské čtvrti Alfama, která patří k nejstarším v metropoli. V Turecku by měli být turisté ostražití především v Istanbulu, a to u nejznámějších památek, jako jsou mešita Hagia Sofia, Modrá mešita, palác Topkapi, čtvrť Sultanahmet. V Řecku řádí bandy kapsářů u athénské Akropole a také na ostrově Rhodos v centru jeho hlavního města.

Na předposlední místo nechvalného žebříčku desítky míst, kde jsou turisté ohroženi kapsáři, se „propracovalo“ Polsko, respektive Krakov s centrálním náměstím Rynek Glowny, dále muzeum Osvětim-Březinka a staré město ve Varšavě. Desítku uzavírá irský Dublin a jeho pivovar Guinness Storehouse. Praha ve výčtu chybí.

Sardinie chce lákat zájemce na nahaté plážové svatby

Cestování
Související témata:

Výběr článků

Načítám