Hlavní obsah

Sardinie chce lákat zájemce na nahaté plážové svatby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský ostrov Sardinie je nepochybně místem, kde se mohou turisté propojit s přírodou. Platit to má nyní dvojnásob, protože na jedné z místních nudistických pláží se plánuje možnost nahých svateb. Podle starosty přilehlé obce je nutné lidem v této době poskytnout pocit svobody a volnosti.

Foto: Profimedia.cz

Sardinie se chce etablovat jako vhodná destinace pro nudisty (ilustrační foto).

Článek

Pláž Benas, která se nachází zhruba v polovině západního pobřeží ostrova, bude dějištěm svateb bez oblečení. Podle starosty nedaleké obce San Vero Milis Luigiho Tedeschiho vznikl nápad docela náhodou, když jistý německý pár požádal úřady o možnost nahého vstupu do manželství. Jelikož je zmiňovaná pláž už dva roky vyhrazena právě nudistům, nebyl to nejmenší problém.

Nyní by však mělo jít o stálý koncept. „Myslím, že vzhledem k nacionalistickým hnutím napříč Evropou žijeme ve velmi choulostivé době pro lidskou svobodu,“ domnívá se Tedeschi. „Lidé protestují a jsou ze všech stran obklopeni policií. Potřebujeme dělat věci, které ukážou, že jsme jako lidé svobodní,“ doplnil starosta pro server CNN.

Dále vysvětlil, že pláž Benas byla vždy populární mezi nudisty, ale navštěvují ji i lidé, kteří raději volí plavky. „Nahota nemá nic společného se sexem, je to životní filozofie spojená s přírodou,“ konstatuje Tedeschi. „Máme pláž, která je pro naturismus skvělá, tak jsme si řekli, proč tam nedělat i svatby? Pokud se lidé chtějí vzít nazí, můžou.“

Nikdo si nestěžoval

Inkriminovaná část pláže, kde mohou lidé svobodně existovat bez oblečení, je podle starosty dobře skrytá, a tak se jí kdokoli může snadno vyhnout. Nikdo si však zatím na nahé rekreanty nestěžoval.

Podle Tedeschiho je v plánu vytvořit na Sardinii jakousi propojenou síť nudistických pláží s nabídkou nejrůznějších služeb. Cílem je navýšit počty turistů udržitelným způsobem, tedy žádné velké hordy, ale spíše menší skupinky, které se chovají s respektem ke krajině.

Sardinie, druhý největší ostrov Středozemního moře, je svými plážemi proslulá. Neláká ovšem jen k povalování, ale i k poznávání památek či gastronomie.

Špička italské boty. Kalábrie krásnými místy doslova přetéká

Cestování

Výběr článků

Načítám