Hlavní obsah

Jedna z nejkrásnějších řeckých pláží láká na filmovou romantiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro letos dorazilo příjemně brzy a spolu s prvními listy se pomalu rozvíjí i těšení se na letní dovolenou u moře. Řecko patří k nejoblíbenějším přímořským destinacím Čechů a výběr nádherných pláží je v tomto směru opravdu široký. Některé z nich jsou tak ikonické, že stačí jediný pohled na fotografii a o příštím dovolenkovém cíli je rozhodnuto. Spatřili jste už kouzelnou pláž Myrtos na vlastní oči?

Foto: Profimedia.cz

Pohled na pláž Myrtos shora je dechberoucí.

Článek

Největší a pro mnohé možná i nejlákavější z Jónských ostrovů se honosí členitým pobřežím, kde si milovníci soukromí najdou to své místečko u křišťálově čistého moře.

Kefalonii v roce 1953 postihlo zemětřesení, které poničilo značnou část historické benátské architektury. Původní kouzlo tohoto stylu si ale návštěvníci stále mohou užít v malebných vesnicích Asos a Fiskardo, které jej přestály a dodnes krášlí ostrov.

Dobře dostupná kráska

Vnitrozemí ostrova je poseté vinicemi, loukami a dubovými lesy, většina turistů však na Kefalonii míří s jasným cílem, návštěvou jedné z nejpůvabnějších pláží celého Řecka. Ta se mnohokrát umístila i v žebříčcích těch nejkrásnějších pláží světa a získala i několik ocenění za čistotu vody.

Foto: Profimedia.cz

Malé oblázky na Myrtosu jsou příjemné na dotek.

FOTO: Za čím se jezdí na Santorini

Cestování

Pláž Myrtos se nachází na severozápadním pobřeží ostrova. Dá se na ni dostat lodí, autem i veřejnou dopravou.

Už při pohledu shora a při sjezdu klikatící se silnicí je jasné, proč si filmaři vybrali právě Myrtos jako jednu z ústředních lokalit filmu Mandolína kapitána Corelliho z roku 2001.

Barva moře přechází podle hloubky od temně modré až po tyrkysovou. Shora vypadá zhruba dva a půl kilometru dlouhá pláž jako pokrytá bílým pískem, ale ve skutečnosti se jedná o miliony malých světlých oblázků.

Je obklopena vápencovými útesy a zelenými kopci. Část je vybavena slunečníky i lehátky, některé úseky ale zůstávají ve své přirozené podobě. Uchylují se do nich milovníci klidu a soukromí, kteří na Kefalonii vyrážejí hlavně v květnu, červnu a závěru září.

Foto: Profimedia.cz

Zapadající slunce rozehrává nad pláží Myrtos nezapomenutelné přírodní divadlo.

Na útesu nad pláží je několik tradičních řeckých restaurací, přímo na pláži je bar. Vyjma sladkého lenošení, plavání a vodních sportů je oblast oblíbená také díky dechberoucím západům slunce.

Nejbližší vesnicí je zhruba dva kilometry vzdálená Divarata, kde je možné se ubytovat. Většina návštěvníků ostrova ale doporučuje zakotvit právě v již zmíněné malebné vesnici Asos, která je vzdálená zhruba 20 minut jízdy autem. A objevovat tak krásy přírodní i architektonické.

Anketa

Navštívili jste už Kefalonii?
Ano, pláž Myrtos byla jedním z hlavních cílů dovolené a rozhodně nezklamala.
33,3 %
Ano, ale víc mě nadchly jiné řecké pláže.
12,2 %
Ne, teprve se na to chystám.
37,7 %
Ne a nemám to v plánu, více mě lákají jiné destinace.
16,8 %
Celkem hlasovalo 972 čtenářů.

Ze 100 nejlepších pláží světa je 30 evropských

Cestování

Populární nudistické pláži v Austrálii hrozí zrušení. Nahota už není v souladu s hodnotami

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám