Hlavní obsah

Jeden z nejodlehlejších hotelů světa je na prodej. Je ukrytý v džungli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastnit kus osobního ráje je nyní zase o něco snazší. V Austrálii jde totiž do aukce resort Bloomfield Lodge, který magazín Forbes v minulosti označil za nejlepší odlehlý hotel světa. Je ukrytý v zelených lesích státu Queensland, přístupný je však jen po moři nebo vrtulníkem. Nachází se také nedaleko Velkého korálového útesu. Jeho počáteční cena je proto astronomická.

Foto: Profimedia.cz

V Austrálii se prodává luxusní hotelový resort (ilustrační foto).

Článek

Současným majitelem je Mike Gooley, který se luxusní útočiště v lesích rozhodl po letech prodat. Resort se bude dražit skrze společnost Sotheby’s International Realty, která má ve svém portfoliu mnoho luxusních nemovitostí.

Podle serveru Daily Mail si Gooley hotel koupil v roce 1990, napumpoval do něj přes 20 milionů australských dolarů (přes 333 milionů korun) a proměnil ho v moderní a uznávaný resort.

Ten aktuálně zabírá plochu asi tří hektarů v deštném lese Daintree a při pobřeží zálivu Weary Bay. Disponuje celkem 18 apartmá. „Zázemí pro hosty čítá plavecký bazén, přírodní stezky, fitness, wellness nebo knihovnu plnou lokálních historických předmětů,“ uvedla společnost k nemovitosti. Nový majitel může buď resort provozovat nadále jako hotel, nebo si z něj udělat soukromé útočiště.

Po dekády resort přitahoval návštěvníky z celého světa. Podle Daily Mailu byl však populární i mezi samotnými Australany. Společnost Sotheby’s dodává, že celá oblast je plná historie. Samotnému zálivu Weary Bay dal jméno mořeplavec a objevitel James Cook, který tudy proplouval kolem roku 1770.

Vyvolávací cenu resortu realitní společnost neuvedla. Podle australského serveru Minus The Agent je ovšem stanovena na 18 milionů australských dolarů, tedy takřka 300 milionů korun.

Ideální na útěk z civilizace. Ve Skotsku se draží odlehlý ostrůvek

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám