Hlavní obsah

Ideální na útěk z civilizace. Ve Skotsku se draží odlehlý ostrůvek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pandemie ukázala, jak žádoucí může být velký osobní prostor. Ti, kteří by se chtěli izolovat nebo jen utéct před ruchem civilizace, si mohou ve Skotsku zakoupit soukromý ostrůvek Deer Island, jehož cena začíná v aukci na 80 tisících librách (2,44 milionu korun). Nachází se v pitoreskním regionu Highlands, relativně blízko u nejvyšší britské hory Ben Nevis.

Foto: Profimedia.cz

V blízkosti ostrova se nachází romantický hrad Tioram.

Článek

Společnost Future Property Auctions, která ostrůvek o rozloze zhruba 44 tisíc metrů čtverečních inzeruje, o něm uvádí, že je unikátní investiční příležitostí. A nejen tou. Je to také možnost, jak si zakoupit prostor, v němž si majitelé vychutnají soukromí, a kde je nebude nikdo rušit, uvádí server Independent.

Podle dražební společnosti se ostrůvek nachází ve velmi lukrativní a vyhledávané lokalitě. To je bezesporu pravda, Deer Island totiž leží při západním pobřeží Skotska na jezeře Loch Moidart. Asi 75 kilometrů od něj se nachází městečko Fort William a nejvyšší britská hora Ben Nevis. Takřka hned u ostrova stojí romantický hrad Tioram.

Aukce se bude konat 26. března, přičemž cena ostrova začíná na zmíněných 80 tisících librách. Vyšplhat se nicméně může mnohem výš. Podle serveru Independent je však i počáteční částka docela nízká. Například v londýnských čtvrtích Kensington či Clapham by si za ni lidé mohli koupit leda soukromé parkovací místo v garáži.

Budoucí majitel Deer Islandu bude mít navíc jednoho hvězdného souseda. Přilehlý ostrov Eilean Shona je totiž majetkem Richarda Bransona, šéfa aerolinek Virgin Atlantic.

Na Bahamách se draží velký soukromý ostrov. Startovní cena je astronomická

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám