Hlavní obsah

Fotbalový chuligán rozpoutal peklo na palubě letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozparáděné fotbalové chuligány v den zápasu prostě potkat nechcete. Vyhnout se stadionu ale vždy nestačí. Cestující z Edinburghu do Antalye se s jedním z nich setkali v prostoru, který nelze jen tak opustit. A z letadla si pravděpodobně odnesou silný zážitek. Opilý fanda skotského Celticu nešetřil urážkami ani ranami pěstí, zatímco ostatní cestující křičeli a děti pištěly strachy.

Foto: Profimedia.cz

Na letu ze skotského Edinburghu došlo k incidentu, v jehož centru byl fotbalový chuligán.

Článek

V bílo-zeleném pruhovaném dresu oděný fanoušek skotského fotbalového klubu Celtic po přistání letu aerolinek EasyJet v turecké Antalyi v sobotu lehce vrávoravě vstal ze sedačky a začal se chovat násilnicky.

Podle videa natočeného spolucestujícím na mobilní telefon výtržník napřed praštil pěstí do letadla, což způsobilo pištění vystrašeného dítěte a nutnou intervenci posádky, která se pasažéra snažila uklidnit.

Chvíli to vypadalo, že vrávorající muž má dost potíží sám se sebou a nebude mít na další projevy násilí energii, ale slovní interakce s cestujícím sedícím v řadách před ním jej evidentně vyburcovala k dalším výkonům. Podle serveru Daily Mail se jednalo o dalšího fanouška Celticu, který jej měl nazvat „ostudou“.

Zákaz alkoholu v letadlech? Důvodů stále přibývá

Cestování

Alkohol sehrál roli

Po chvíli přetahování s letuškou alkoholem notně posilněný muž opět zaútočil pěstmi a z videa se zdá, že několik lidí skutečně zasáhl. To už personálu aerolinek přispěchali na pomoc další lidé včetně policie, zatímco jiní v bezprostřední blízkosti výtržníka křičeli strachy.

Celý incident trval dobrých dvacet minut. Předtím než byl muž tureckými ochránci zákona zpacifikován, zaútočil i na ně. Vyděšené pohledy spolucestujících a zvolání v angličtině „ó můj bože“ a „neboj se, to bude v pořádku“ ve videu mluví za vše.

Podle serveru Independent, který o události informoval, byla u pruhovaného chuligána nalezena prázdná lahev vodky.

„EasyJet může potvrdit, že policie byla přítomna po přistání letu do Antalye 20. dubna kvůli pasažérovi, který se v letadle choval rušivě. Palubní posádka EasyJetu je vyškolena k rychlému vyhodnocení situace a vhodnému zásahu, který zajistí nepřetržitou bezpečnost pasažérů. Ačkoli podobné incidenty nejsou časté, bereme je velmi vážně a netolerujeme násilné ani výhružné chování,“ uvedl k události mluvčí aerolinek.

Zdaleka nešlo o první násilný incident v letadle z nedávné doby ani při cestě z Edinburghu. V únoru se hromadná opilecká rvačka strhla na letu společnosti Ryanair mířícím ze skotské metropole na španělské Tenerife.

Britové „vypili“ letadlo do půl hodiny po startu

Cestování

Napřed se v letadle vymočil do kelímku. Pak jej vylil na letušku

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám